Boşanmak isteyen karısını öldürene ömür boyu hapis

Güncelleme Tarihi:

Boşanmak isteyen karısını öldürene ömür boyu hapis
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2012 00:00

Dikili’de, hakkında “koruma kararı” bulunmasına karşın geçen 14 Ocak’ta boşanmak isteyen eşini 22 yerinden bıçaklayarak öldüren Hüseyin Civek’e en ağır ceza verildi.

Haberin Devamı

BERGAMA Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında savcı Umut Dakak, Selma Civek’i, 22 bıçak darbesiyle öldüren Hüseyin Civek için, “Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis” cezası istedi.
Duruşmada konuşan çiftin kızı Pınar Civek, babasının annesini tasarlayarak ve pusu kurarak öldürdüğünü belirtti, şunları söyledi:

Devlet koruyamadı

“Annemin tek suçu babam gibi bir adamdan boşanmak istemesi. Bunu canıyla ödemesi ne acı. Annem de Ayşe Paşalı gibi şiddet görüyor, ölümle tehdit ediliyordu. Ne yazık ki, kaderleri aynı oldu. Babam, annemi yaraladığı için cezaevine girdiği sırada koruma kararı alındı. Ancak annem koruma kararı varken sokak ortasında öldürüldü.” Devlet korumasındaki müvekkilinin yaşam hakkının sağlanamadığını belirten Selma Civek’in avukatı Bilge Civa, “Devlet müvekkilimi korumayamadı. Koruyamadığı için de öldürüldü. Sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum” diye konuştu.
Mahkeme heyeti Hüseyin Civek’i ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırdı, sanığın ‘suçsuzum’ demesine karşın indirim yapılmadı.

Haberin Devamı

Artık Selma Civek’ler Ayşe Paşalı’lar ölmesin

Annesinin öldürülme olayının örnek olması bakımından davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıdıklarını belirten Pınar Civek (22), “Ben bir bayrak açtım. Bundan sonra Selma Civek’ler, Ayşe Paşalı’lar ölmesin. Annemin tek isteği şiddet gördüğü ve sürekli ölüm korkusu yaşadığı eşinden ayrılmaktı. Bizim için mücadele eden annemiz bunun bedelini hayatıyla ödedi” dedi. Dikili’de görülen davada mahkeme Civek çiftini boşamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!