Bornova'ya 31 yeni park

Güncelleme Tarihi:

Bornovaya 31 yeni park
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 00:00

İlçedeki yeşil alan miktarını kişi başı 7 metrekare ile dünya ortalamasının üstüne yükselten Bornova Belediyesi 31 yeni park daha yapıyor.


Yeşillendirme çalışmalarına devam eden Bornova Belediyesi 2012 yılında ilçeye 61 bin 680 metrekare daha park alanı kazandırmış olacak.
Bornova Belediyesi, 2012 yılında 61 bin 680 metrekare yeni park alanı kazandıracak. Bornova'nın Evka-3, Yeşilova, Mevlana, Kazım Dirik, İnönü, Atatürk, Kemalpaşa, Ümit ve Egemenlik Mahalleleri ve Beşyol ve Karaçam Köyleri'nde park yapım çalışmaları devam ediyor. Doğanlar, Koşukavak, Meriç, Karacaoğlan ve Merkez mahallelerinde ise yapılacak parkların ihale hazırlıkları sürdürülüyor. Bornova Belediyesi ayrıca bu yıl içinde ihaleye çıkmadan kendi imkanlarıyla Piçi Deresi kenarı ağaçlandırma alanı, Kemalpaşa , Işıklar, Işıkkent ve Yeşilova mahallelerinde de park çalışması yapacak.
Yapımına bu yıl içinde başlanan 41 bin 728 metrekare alanda 20 parkın çalışmaları devam ediyor. 8 bin 904 metrekare alanda 7 adet parkın da ihalesi hazırlanıyor. Bornova Belediyesi 2012 yılında ayrıca ihaleye çıkmadan kendi imkanlarıyla 11 bin 48 metrekarelik 4 adet parkın da yapımını gerçekleştirecek. Böylece 2012'de toplam 31 park yapılarak ilçeye 61 bin 680 metrekare daha yeşil alan kazandırılacak. 2011 yılı sonu 403 park sayısı 464'e çıkarken, 1 milyon 521 bin 192 metrekare yeşil alan miktarı da 1 milyon 582 bin 872 metrekareye ulaşacak.
Öte yandan parkların bakımına da önem gösteriliyor. Bornova Belediyesi misket üzümü bağında ve parklarda kullanılmak üzere 1 tarım, 2 adet de çim biçme traktörü aldı. Bu üç adet traktörle belediyeye ait yeşil alanlarda yapılacak toprak işleme, ilaçlama, fidan dikimlerinde ve taşıma işlerinde yararlanılacak. Bu sayede yeşil alanların artmasıyla ortaya çıkan iş makinesi ihtiyacı da karşılanmış olacak.
İlçenin yeşil alanlarıyla tüm İzmir'de öne çıktığını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Sürdürülebilir yaşam için yeşil alanlar çok önemli. Bornova Belediyesi olarak tüm gücümüzle ilçedeki yeşil alan miktarını artırmaya çalışıyoruz. Yurttaşlarımızın daha sağlıklı, daha güvenli, sosyal ortamlarda yaşamaları gerektiğini düşünerek bu çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Ayrıca alanlarımızın büyük olması nedeniyle çalışmalar iş makineleri ile yapılıyor ve zaman kaybı önleniyor. Vatandaşlardan gelen şikayet ve taleplerini artan iş makinesi gücü ile anında yerine getirerek yurttaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz. Belediyemize kazandırdığımız çim biçme traktörleri ile sürekli artan ve büyüyen yeşil alanlarımızın daha hızlı biçilmesi sağlanarak mevcut yeşil alanlarımızın daha sağlıklı ve iyi görünmesini sağlıyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!