Bornova’da yol çalışmaları tam gaz

Güncelleme Tarihi:

Bornova’da yol çalışmaları tam gaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 13:25

BORNOVA Belediyesi, Yeşilova, Pınarbaşı ve Evka 3 bölgeleriyle Atatürk Mahallesi’ndeki yol çalışmalarıyla trafiği rahatlatacak.

Haberin Devamı

 

Bornova Belediyesi’nin ilçe merkezini Çamdibi-Yeşiova hattına bağlayan köprü geçişi yaptığı Yıldırım Beyazıt Caddesi sonundan İzmir Otogarı’na uzanacak yoldaki çalışmalar yeni imar alanlarlarının düzenlemeleriyle birlikte yapılıyor. Kaldırım ve orta refüjleri 3’er metre olan 4 şeritli 30 metre genişliğindeki yol bölgeye ayrı bir değer katacak.

4. Sanayi Sitesi’ni Ankara Asfaltı viyadük altından Pınarbaşı’na bağlayan ana arterin iki şeritli bölümü de dört şeritli hale getiriliyor. Tretuvar düzenlemeleriyle birlikte genişletilen bu yol, Pınar Caddesi’ne bağlanacak. Çalışmaların tümü tamamlandığında Evka 3 ile Pınarbaşı bölgeleri iki gidiş, iki dönüş olmak üzere 4 şeritli yolla birbirine bağlanmış olacak.

Haberin Devamı

Bir diğer önemli çalışma ise Evka 3’te devam ediyor. 4. Sanayi Sitesi, ana arter olan Cengizhan Caddesi’ne bağlanıyor. Yine dört şerit olan yoldaki çalışmalar kapsamında bölgeden geçen dere köprü ile aşılacak. 25 metre genişliğindeki Cadde, Sanayi Sitesi’ne bağlanacak. Daralan eski yol ise iptal edilecek.

Bornova’yı yaşam standartları yüksek bir geleceğe hazırladıklarını ifade den Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "İlçemizi önümüzdeki yılları da düşünerek planlıyoruz. Yol çalışmalarımız da bu doğrultuda gerçekleşiyor. Devam eden çalışmalarımız en kısa sürede bitecek ve bu çalışmalara yenileri eklenecek. Amacımız herşeyi ile daha modern bir kent oluşturmak" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!