Bornova’nın sorununa el attı

Güncelleme Tarihi:

Bornova’nın sorununa el attı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 01:20

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır 1978 yılında kamulaştırılan, aradan geçen 37 yıldır halkın hizmetine kazandırılmayan Paterson Köşkü konusunda çifte soru önergesi verdi.

Haberin Devamı

Bornova eski belediye başkanı olan CHP Milletvekili Kamil Oktay Sındır Maliye Bakanı ile Kültür ve Turizm Bakanı’nın yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi ile restorasyonu yılan hikayesine dönen tarihi Paterson Evi’ni Ankara gündemine taşıdı. Sındır; "Paterson’un Evi olarak bilinen binanın da içinde bulunduğu alan 1974 yılında Tabii SİT alanı olarak belirlenmiş. Ardından da söz konusu taşınmaz eski eserin korunması ve kültür hizmetlerinde kullanılması amacıyla kamulaştırılmıştır. Aynı taşınmaz lojman, kütüphane, çocuk bahçesi ve otel yapımı amacı ile önce Turizm Bankası A.Ş.’ye sonrasında da o zamanki adıyla Kültür Bakanlığı’na tahsis edilmiştir. Bakanlık taşınmazı Bornovalıların yararlanacağı kültür merkezi olarak değerlendirmek için projelendirilmiş ve ihaleye çıkarılmıştır. Aradan geçen bunca zamana rağmen ortada hiçbir şey yok. Ortada aynı alanda bulunan, bakımsızlıktan harabeye dönen yıkılma tehlikesi ile yüz yüze tarihi Paterson Köşkü’nden başka bir şey yok. Öyle ki taşınmazların önceki sahipleri yapılan kamulaştırmanın yasal süresi içerisinde yatırım ve hizmete dönüştürülememesi nedeniyle kendilerine iade edilmesi için mahkemeye gitmişlerdir. Bornova’nın merkezinde böylesine değerli bir yer ve tarihi bina iş bilmeyenlerin elinde heba, kamu kaynakları çarçur, Bornovalılar hizmetten mahrum edilmiştir" dedi.

Haberin Devamı

Bornova’nın sorununa el attı

Yaklaşık 20 yıl önce ihale edilerek yapımına başlanan "Bornova Kültür Merkezi" inşaatının neden tamamlanamadığını soran Sındır "İhale tarihinden günümüze bu inşaat için Bakanlık tarafından ayrılan ödenek ne kadardır? İnşaatın tamamlanıp halkımızın hizmetine girmesi için daha ne kadar kaynağa gerek vardır? Bunca zamandır harcanan paraların karşılığı nerelere gitmiştir? Bornovalılar eğitim ve kültür hizmetlerinden neden mahrum bırakılmışlarıdır? Hemşerilerimizin aklına takılan tüm bu soruların sorumlular tarafından açıklığa kavuşturulması zorunludur. Kamu kaynaklarının verimli ve planlı kullanılması zorunludur. Bornova Kültür Merkezi’nin tamamlanıp halkımızın hizmetine sunulması zorunludur" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!