Boğaz’ın yalılarına el yapımı mobilya

Güncelleme Tarihi:

Boğaz’ın yalılarına el yapımı mobilya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 21:31

Kitlasal moda anlayışının yerine butik üretimle otantik tasarım ürünler üreten İzmirli SD Mobilya, Alaçatı’nın taş evlerinden sonra İstanbul Boğazı’nın yalılarına da talip.

Haberin Devamı

KARABAĞLAR’da 20 yıl önce sanatsal değeri olan takımlar üretmek üzere yola çıkan SD Mobilya, tümü el yapımı olan klasik modern ve reprodüksiyon (aslına sadık kalınarak üretilmiş olan) ürünleriyle iddialı. Atölye tarzı çalışan firma, sanat danışmanlarıyla birlikte nesilden nesile aktarılan özel ürünler ürettiklerini dile getirdi.
Firma olarak bu alanda uzmanlaştıklarını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Selim Dalgaç, memleketi Kahramanmaraş’tan aldığı oymacılık sanatıyla Ege Bölgesi’nin detaylarını birleştirerek birçok tasarıma imza attıklarını ve ürünlerini başta Çeşme ve Alaçatı çevresindeki butik oteller olmak üzere yurtdışındaki malikane ve villalardan Türkiye’nin ünlü firmalarına kadar pek çok yere ulaştırdıklarını söyledi.  Önümüzdeki dönemde İstanbul’daki yalılara uygun konseptte ürünler geliştireceklerini vurgulayan Dalgaç, “Yalıları döşeyecek güce ve birikime sahibiz” dedi.

Haberin Devamı

SEHPA İHRACATI

Bir mimar ekibi ve sanat danışmanlarıyla çalışan firma, kumaşlar hariç her türlü imalatı atölye ortamında el emeğiyle yapıyor. Dalgaç, “Tüccar zihniyetinden ziyade, iyi bir usta zeminiyle, sanatımıza aşık olarak üretim yapıyoruz. Bu yüzden sadık bir müşteri kitlesine sahibiz ve rakibimiz yok” diye konuştu. Sehpa ihracatı da yaptıklarının bilgisini veren Dalgaç, bunlara İskandinav ülkelerinden büyük talep geldiğini söyledi.

OYMALI CUMBAYA TALEP

Oymacılığı iyi bilmelerinden kaynaklı Ege’ye özgü cumbalara bir uyarlama yaptıklarını anlatan Dalgaç, “Cumbayı üretmek tasarım ve Ar-Ge aşamasında 3.5 ay sürdü. Şimdi bu süreyi 10 güne indirebiliyoruz” dedi. Dalgaç ayrıca, cumbanın yurtdışı pazarlara açılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!