Bodrumlu genç yelkenci dünya şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Bodrumlu genç yelkenci dünya şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2013 00:00

Anıl Çetin yelkende Dünya ve Avrupa Şampiyon'u oldu.

Haberin Devamı

Macaristan'da düzenlenen Laser 4.7 Dünya ve Avrupa Şampiyonası'na katılan Bodrum Belediyesi Bodrum Spor Kulübü Yelken Şubesi sporcusu 17 yaşındaki Anıl Çetin Avrupa ve dünya şampiyonu oldu.
Macaristan'daki Balaton Gölü'nde 7- 14 Temmuz arasında Laser 4.7 Dünya ve Avrupa Şampiyonası düzenlendi. 2013 yılı Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) faaliyet programında yer alan ve Milli Takım forması ile yarışmalara katılan Bodrum Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Anıl Çetin 18 yaş altı kategorisinde birinci oldu.

Bodrumlu genç yelkenci dünya şampiyonu oldu

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli trafik polisi Salim Çetin'in oğlu olan ve 2007 yılında yelken sporuna başlayan Anıl Çetin, hem Avrupa hem de dünya şampiyonu oldu. Bu kategoride Macar Jonatan Vadnai ikinci, İtalyan Gianmarco Planchestainer ise üçüncü oldu. Aynı kategoride yarışan diğer Türk sporculardan Selim Hekimoğlu dördüncü, Can Obuter yedinci, Mehmet Duran Dinç 12'inci, Uğur Esen de 18'inci oldu. 45 ülkeden 245 yarışmacı arasında altın madalya almaya hak kazanan Anıl Çetin'in bugün akşam saatlerinde Bodrum'a dönmesi beklenirken, Bodrum Belediyesi Bodrum Spor Kulübü Başkanı Rıza Karakaya genç sporcuyu kutlayarak, “Bodrumsporlu yelkenci Anıl Çetin'le gurur duyuyoruz. Anıl'ı, ailesini, hocalarımızı ve Milli Takımımızı kutluyorum” dedi. Çetin, Mart ayında İtalya'da düzenlenen aynı sınıftaki yarışmada da Avrupa ikinciliğini elde etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!