Bodrum'da Karadeniz rüzgarı estirdi

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda Karadeniz rüzgarı estirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2012 11:41

Karadeniz türkülerinin güçlü seslerinden Volkan Konak, Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki konserinde hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatt

“Kuzeyin oğlu” olarak tanınan Konak, Nazım Hikmet'in oğlu için yazdığı “Mehmed'e Son Mektubumdur” şiirini okurken gözyaşlarını tutamadı.
Karadenizli türkücü Volkan Konak, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'ndeki konserinde yaklaşık 3 bin kişi izledi. Konserine “Atmacayı Vurdular” isimli türküyle başlayan Konak, eski ve yeni albümünden çok sayıda parçayı seslendirdi. Kuzeyin oğlu, “Cerrahpaşa”, “Mimoza Çiçeğim”, “Yarim Yarim”, “Divane Aşık Gibi”, “Gelevera Deresi” gibi parçaları seslendirdiğinde, coşku giderek arttı. İzleyiciler bulundukları yerden parçalara eşlik edip, dans etti. Konak, ‘İzmir Marşı’nı seslendirmeye başladığı zaman ise izleyiciler ayağa kalkarak tempo tuttu.
Konak, şarkılarıyla olduğu kadar esprileriyle izleyicilere keyifli anlar yaşattı. “Türkiyle Sevdası” adını verdiği konserinin ikinci bölümünde Konak, kardeşlik ve barış içerisinde yaşama mesajları verdiği şiirleriyle de geceye renk kattı. Usta şair Nazım Hikmet’in oğlu için yazdığı “Mehmed’e Son Mektubumdur” şiirini okurken Konak, gözyaşlarını tutamadı. Bu sırada barkovizyondan Nazım Hikmet ve Deniz Gezmiş’in fotoğraflarına yer verildi. Yaklaşık iki saat süren konserin sonunda Konak, ayakta alkışlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!