Bodrum'da kaçak göçmen faciası

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda kaçak göçmen faciası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 01:19

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaçakları taşıyan bir teknenin batması sonucu ilk belirlemelere göre 8 kişi kayboldu, 2 kişi kurtarıldı.

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nden yurt dışına yasa dışı yollarla gitmeye çalışan Suriyeli kaçakların içinde bulunduğu balıkçı teknesi, şiddetli rüzgarla battı. İki saat boyunca yüzerek Çavuş Adası'na çıkan ve Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılan 2 kaçak, kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı. Kurtarılan kaçakların 8 kişinin kayıp olduğunu söylemesi üzerine Gümüşlük açıklarında ve kıyı şeridinde arama kurtarma çalışması başlatıldı.
Tamamı Suriyeli 10 kaçak, dün saat 19.00 sıralarında, Gümüşlük açıklarından balıkçı teknesiyle denize açıldı. Yunanistan'ın Pserimos Adası'na giden grubun içinde bulunduğu tekne, yola çıktıktan 30 dakika sonra şiddetli lodosta alabora oldu. Yaklaşık iki saat yüzen 2 kaçak, Yalıkavak ile Turgutreis arasındaki Çavuş Adası'na çıkmayı başardı.

Haberin Devamı

Bodrumda kaçak göçmen faciası

SABAH FARK EDİLDİLER
Saat 09.00 sıralarında adadaki kaçakları gören balıkçılar, durumu sahil güvenlik ve jandarmaya bildirdi. Bölgeye hareket eden Sahil Güvenlik ekipleri, iki kaçağı adadan alarak kıyıya getirdi. Bitkin gözüken kaçaklar, tedavi amacıyla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Her iki kaçağın da tedavisinin sürdüğü, hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Bodrumda kaçak göçmen faciası

'8 KİŞİ KAYBOLDU' DEDİLER
Kaçaklar ifadelerinde, dün akşam Gümüşlük'ten yola çıktıklarını, yaklaşık 30 dakika sonra teknenin rüzgarla alabora olduğunu, iki saat yüzerek adasına ulaştıklarını ve birlikte yola çıktıkları 8 kişinin kaybolduğunu söyledi. Bu ifade üzerine Sahil Güvenlik Ekipleri'ne bağlı 4 bot ile 1 helikopter Gümüşlük açıklarında, jandarma da kıyı şeridinde arama kurtarma çalışması başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!