Bodrum’da film festivali

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’da film festivali
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRKİYE Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı'nca (TÜRSAK) düzenlenen 4. Uluslararası Bodrum Çevre Filmleri Festivali, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde (bugün) Bodrum Kalesi'nde Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın vereceği startla başlayacak. Açılışa Alman Milletvekili Cem Özdemir de katılacak.

BU yılın ana temasını hayvan sevgisi ve hayvan hakları oluşturan festivalin açılışında Carl Schultz'un yönetmenliğini yaptığı, Richards Harris, Ian Bannen ve Geraldine Chaplin'in başrollerini paylaştığı ‘‘To Walk With Lions’’ (Aslanlarla Yürümek) filmi gösterime girecek.

FESTİVALDE, 5 kıtadan 50'ye yakın film Bodrum Kalesi ve Sinema Karya Millennium'da halka ücretsiz sunulacak. Uluslararası Jüri, Gençlik Jürisi ve Sinema Yazarları Jürisi'nin değerlendirmeleriyle Altın İsis Ödülü, En İyi Belgesel Ödülü Monacus Monacus ve En İyi Kısa Film Ödülü verilecek.

Kapanışta izlettirilecek

FESTİVALDE Halikarnas Balıkçısı Kısa Film Maratonu yarışmasında 31 proje arasından seçilen 3 projeyi konu alan yarışmacılar, bugün Bodrum'da çekimlere başlayacak. Festival sırasında Bodrum'da çekilen yine festival içinde kurgulanacak filmler kapanış töreninde izleyiciye sunulacak. 7 Haziran'da Sinema ve Telif Hakları paneli yapılacak, Bodrum Devlet Hastanesi bahçesinde kurulan Botanik Bahçesi açılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!