Bodrum bu şöleni hiç unutmayacak

Güncelleme Tarihi:

Bodrum bu şöleni hiç unutmayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2009 00:00

Ege’nin incisi Bodrum’da Say ve Kopatchninskaja rüzgarı esti. Fazıl Say, konseri tek tuşu kırılan piyanosuyla tamamladı. Muhteşem gece ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

Bodrum İlçesi’nde başlayan 5. D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say ile Moldovalı ünlü keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja’nın verdiği muhteşem konser ile başladı. Doğuş Holding CEO’su  Hüsnü Akhan, “Turgutreis festivali olarak bu yıl Avrupa Festivaller Birliği’ne kabul edilmenin sevincini yaşıyoruz. Dünyada 40 ülkeden 100 festivalin üye olduğu birliğe kabul edilmemiz beş yılda katettiğimiz mesafeyi gösteriyor” dedi.

Konser öncesi kokteyl

Aralarında gazeteciler Tufan Türenç, Hıncal Uluç, Halit Kıvanç, Can Dündar, Eski Genelkurmay Başkanı Orgenaral İsmail Hakkı Karadayı, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman’ın da bulunduğu 4 bin 500 kişi açılış konserini izledi. Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve ünlü kemancı Patricia Kopatchinskaja sahne aldı. Felix Mendelssohn’un keman konçertosu ile başlayan gecede Say, Gershwin’in Mavi Rapsodi’sini çaldı. Say’ın meşhur keman konçertosu “Harem’de 1001 Gece”, Kopatchinskaja solistliğinde sanatseverlerle buluştu. Kopatchinskaja’nın “Üsküdara Giderken”, Say’ın da “Odam Kireçtir Benim” parçaları büyük alkış aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!