Bodrum’a gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’a gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanlığı, rantçıların da iştahını kabartan Bodrum'a 2 müfettiş gönderdi. Kaymakamlıkta çalışan müfettişler ihbar ve şikayetleri tek tek değerlendirirken 5 günde yarımadanın dört yanından, polis ve jandarma gözetiminde çağırdıkları 50 kişinin ifadesini aldı. Bodrum eski Kaymakamı Uğur Boran ve eski Emniyet Müdürü İhsan Kocadağ dönemlerinin de sorgulandığı öğrenildi.

MÜFETTİŞLERİN adliye otoparkı işletmesinin Polis Derneği'ne usulsüz verilmesi, bazı polislerin ruhsatsız işyerlerine çıkar karşılığı göz yumması, mülteci mafyasının yurtdışına adam kaçırmasına rüşvet karşılığı izin verilmesi gibi iddiaları araştırdığı belirtildi.

ARAŞTIRMA kapsamına Mal Müdürü Erdoğan Keser, Milli Eğitim Müdürü Turgay Kılavuz ve Tarım Müdürü Mehmet Ali Bahar'ın çalışmalarının da alındığı öne sürüldü. Kaymakam Cumhur Güven Taşbaşı, gizli soruşturmanın uzun süreceğini söylemekle yetindi.

İfade verdiler

SIZAN bilgilere göre, Bodrum Eski Kaymakamı, Bitlis Valisi Uğur Boran'ın Milli Eğitim'le ilgili tahsislerde usulsüzlük yaptığı, adliye otoparkını Polis Derneği'ne usulsüz verdiği gibi iddialar didik didik ediliyor. Boran, ‘‘Bu iddialar faks mesajıyla bana iletildi ve yanıt istendi. Bu konularda yasal olmayan bir şey yok. Bütün tahsisler ve güvenliği önemli olan adliye otoparkının polis derneğince işletilmesi yasal. Daha önce de aynı nedenle soruşturma açıldı, bir şey bulunamadı. Bu şekilde cevaben faks mesajı gönderdim’’ dedi.

Emniyetteki iddialar

EMNİYET Müdürü İhsan Kocadağ döneminde İstihbarat Şube'de görevli iki komiserin, Bodrum'dan yurtdışına adam kaçıranlardan rüşvet aldığı, olayın ortaya çıkmasının üzerine birinin sürgüne gönderildiği, diğerinin de emekliye sevkedildiği iddia edildi. Emniyet Müdürü Şükrü Pekgil'in gelmesiyle, başta Terörle Mücadele, Asayiş ve Kaçakçılık Şube kadrolarında değişiklik yapılmasının altında, müfettişlerin başlattığı soruşturmadaki ihbar ve şikayetlerin rol oynadığı öne sürüldü. Şimdiki Şırnak Emniyet Müdürü İhsan Kocadağ, Bodrum'da görevliyken imzalı, ya da imzasız ihbar mektupları nedeniyle 30'un üzerinde soruşturma geçirdiğini söyledi. Kocadağ, ‘‘Açık ve net olarak ciddi suçlama niteliği taşımayan, ancak rahatsızlık yaratan, benim oradaki görevimden ayrılmamı isteyen polis teşkilatı içindeki Adapazarlılar Grubu'nun yönelttiği suçlamalardı. Yeni başlayan soruşturmada da her sorunun yanıtını verdim. En küçük rahatsızlığım yok’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!