Bizleri ölüme terk ediyorlar

Güncelleme Tarihi:

Bizleri ölüme terk ediyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 00:00

Baz istasyonlarına “Dur” demek için biraraya gelen Bornovalılar, “Sağlık hiçe sayılıyor. Parayı alan ölüm aletini binasının tepesine diktiriyor” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

BORNOVALILAR, baz istasyonuna “Dur” demek için biraraya geldi. Aralarında Bornova Öğrenci Velileri Derneği ve mahalle muhtarlarının da olduğu büyük kalabalık, baz istasyonlarının zararları konusunda tedbir alınmasını istedi. GSM şirketlerinin her geçen gün sayıları artan ölüm makinelerini protesto eden Bornovalılar, Atatürk, İnönü, Kızılay, Evka-4 mahalle muhtarları, Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği Üyeleri Bornova Pir Sultan Abdal Derneği’nde biraraya geldi.

Olumsuz etkileri var

Baz istasyonlarının insanlar üzerindeki olumsuz etkilerinin bilimsel olarak kanıtlanmış olmasına rağmen hâlâ dur diyen olmadığı için biraraya geldiklerini belirten Öğrenci Velileri Derneği başkanı Orhan Yüce, “Son zamanlarda direklerde, çatılarda, okul çevrelerinde, minarelerde ve bunun gibi sayabileceğimiz birçok yerde saklanmış kutular görmekteyiz. Baz istasyonları insanlarda kanser riskini, doğum kusurlarını artırıyor. Kalp ve sinir sistemini bozuyor. Uyku bozukluklarına neden oluyor. Bunlar çocuklarımızı daha fazla etkiliyor. Atatürk Mahallesi’nde parayı alan ölüm aletini binasının tepesine diktiriyor” dedi.

Haberin Devamı

Hükümet ve valilik karara uymuyor

Birçok yerel mahkemenin yanında Yargıtay kararında, “İnsanın evi sürekli yaşam alanıdır. Baz istasyonlarının etkisi düşük bile olsa yerleşim yerlerinden kaldırılması gerekir” dendiğini hatırlatan Yüce, “Ne hükümet ne de valilik, bu kararı uygulamıyor. Bizleri ölüme terk ediyor. 5-10 yıl sonra kanser Karadeniz’deki gibi olursa kimi sorumlu tutacağız?” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!