Bizim Robin Hood’lar olimpiyat vizesi peşinde

Güncelleme Tarihi:

Bizim Robin Hood’lar olimpiyat vizesi peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2012 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Okçuluk Takımı’nın başarılı sporcuları Begül Lüklüoğlu, Ilgın Kızılgüneşliler, Aybüke Aktuna, Damla Ergin, Göktuğ Ergin, Sermet Çınar, Yusuf Çorba, Yağız Yılmaz ve Hasan Orbay bu kez yaylarını bir büyük hedefe, 2012 Londra Olimpiyatları’na doğru gerdi.

Haberin Devamı

Okçuluk Erkek Milli Takımı’nın tamamını, kadın ekibinin ise üçte ikisini oluşturan İzmirli okçular, Hollanda-Amsterdam ve ABD-Ogden’de katılacakları iki şampiyonada kotaları yakalayıp olimpiyat için gerekli vizeyi almak istiyor.

Rakibimiz kendimiz

İki olimpiyat tecrübesi olan Hasan Orbay ve birer kez bu heyecanı yaşayan Damla-Göktuğ Ergin çifti, milli takım kotalarının 1-2 ay içinde 4 kadın ve 4 erkeğe ineceğini söyleyerek, “Şu anda 7 kadın, 8 erkek sporcuyla çalışmalarımız sürüyor. 21-26 Mayıs arasında Amsterdam’da bireysel, 17-23 Haziran’da ise Ogden’de milli takım kotaları için ok atacağız. 2011’de kullanamadığımız şansımızı bu kez tersine çevirip yeniden olimpiyatlarda ok atacağımıza inanıyoruz” dedi.
Türk okçuluğunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özel bir yere sahip olduğunu ifade eden antrenör Cumhur Yavaş da, “Tek rakibimiz kendimiziz” diyerek şunları kaydetti: “Çok iyi bir ekibe sahibiz. İyi bir hazırlık dönemi yaşıyoruz. Herkes yaptığı hataların farkında. Özgüveni yüksek bir takım durumuna geldik. Şimdi yapmamız gereken, bunu en üst seviyeye çıkarıp iyi bir psikolojiyle olimpiyat hazırlıklarını devam ettirmek.”

Haberin Devamı

Madalya yağmuru

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Okçuluk Takımı, Gençler-Büyükler Salon Türkiye Şampiyonası’nda 3 altın, 6 gümüş, 1 bronz madalyayla zirveye çıkarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. Yıldız takımı ise Isparta’da önemli başarıya imza attı. Türkiye Minikler ve Yıldızlar Salon Okçuluk Şampiyonası’na 15 sporcuyla katılan İzmir ekibi 12 madalya ve 3 kupa alarak tarihi başarı elde etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!