Bir annenin çaresizliği

Güncelleme Tarihi:

Bir annenin çaresizliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2008 00:00

Manisa Sarıgöl’e bağlı Tırazlar Köyü’nde Fatma Aksoy, on yıl önce büyük kızı Sibel’e böbreğini vererek yaşama döndürdü. Ancak, küçük kızı Sinem de rahatsızlanıp babanın dokuları da uymayınca Fatma Aksoy ne yapacağını şaşırdı.

Şaşırdık kaldık

Fatma Aksoy (52) 1998’de bir böbreğini büyük kızı Sibel’e (29) verdi. Sibel sağlığına kavuşurken kardeşi Sinem’e (15) böbrek nakli gerektiği ortaya çıktı. Kızına diğer böbreğini verebileceğini, ancak mümkün olmadığını belirten Fatma Aksoy, "Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

Babanınki uymuyor

Aksoy, İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören Sibel’in yanında kaldığı Sinem’in, uygun böbrek bulunana kadar diyalize gireceğini belirtti. Doku uymadığı için böbreğini veremeyen baba Halis Aksoy da, "Sibel kurtuldu, Sinem için perişan olduk" diye konuştu.

Arkadaş desteği

Sarıgöl Milli Egemenlik Çok Programlı Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü, arkadaşları 10’uncu sınıf öğrencisi Sinem için yardım kampanyası başlattı. Öğrenciler toplanan yardım parasının ailenin tedavi giderine katkıda bulunmasını amaçladıklarını söyledi.

Birine verdi diğerine veremiyor

10 yıl önce büyük kızı Sibel’i, sağlığına kavuşturan Fatma Aksoy, şimdi Sinem’i kurtarmaya çalışıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!