Beyaz köprü

Güncelleme Tarihi:

Beyaz köprü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 17:29

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen, birçok yerli ve yabancı markaya ev sahipliği yapan IF Wedding Fashion 2016 İzmir için kente gelen dünyaca ünlü modacı Alessandar Rinaudo, Hürriyet EGE’ye konuştu.

Haberin Devamı

Beyaz köprü

BEYAZ MASALIN yaratıcısı İzmir’de


DÜNYA gelinlik modasının stil ikonu olarak gösterilen İtalyan tasarımcısı Alessandra Rinaudo, 10’uncu kez düzenlenen IF Wedding Fashion 2016 İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı için geldiği kentte sektöre ve kente ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Ortadoğu ve Avrupa arasında bir köprü olarak önemsediği İzmir’de yaptığı defile için kente özel gelinlik tasarladığını belirten Rinaudo, gelinlik trendlerinden pazara kadar pek çok konuda önemli tüyolar verdi.


YETENEK AİLEDEN

- Sizi dünya tanıyor ama kendi cümlelerinizle bize öykünüzü anlatır mısınız?

Haberin Devamı

Kendimi anlatmakta biraz zorlanırım. Ben her şeyden önce bir eş ve anneyim. 22 yaşında bir erkek ve 19 ile 14 yaşlarında da iki kız olmak üzere 3 çocuk sahibiyim. Gelinliğe olan tutkum aslında çok normal ve kolay bir sürecin sonunda oldu. Çünkü büyükannem gelinlik diken bir terziydi. Annemin de gelinlik dükkanı vardı. Sürekli soluduğum moda atölyesi atmosferiyle ben de bu geleneği yaşattım. Eşim Carlo ile genç yaşta evlendim. 1996’da büyük kızımın da ismi olan Nicole Fashion Gruop kuruldu. 8-10 yıl İtalya pazarına çalıştık sonra yurtdışına açıldık. Genç nüfusun yoğunluğu ve aile kavramına verilen önemden kaynaklı Türkiye’ye de açılmaya karar verdik.

- İtalya, İzmirli gelinlikçilerin de hedeflediği bir pazar...

İtalya’da bazıları sektörün kötüye gittiğini düşünüyor ama ben aynı fikirde değilim. Sektör sadece değişiyor. Bazı insanlar kilisede evlenmeyi, bazıları da parti yapmayı tercih ediyor. Bizim de bu değişime ayak uydurmamız gerekiyor.

Beyaz köprü

HIZLI DEĞİŞİM

- Türkiye ve İzmir hakkındaki düşüncelerinizi de merak ediyoruz. Bize gözlemlerinizi anlatabilir misiniz?

Başlarda Türkiye’de tek bir stil vardı aslında. Kabarık ve gösterişli gelinlikler ön plandaydı. İtalya’da bu biraz daha farklı. Güney ve kuzeyin gelinlik tercihleri birbirinden ayrı. Güney daha çok Türkiye gibi gelinlikler tercih ederken, kuzey sade gelinlikleri seviyor ama Türkiye’de son 2 yılda sektörün çok hızlı bir şekilde değiştiğini fark ediyorum. Sade kesim artmaya başladı ve firmalar da bunu görüp stil değişikliğine gitmeye başladılar.

Haberin Devamı

İZMİR İŞLEMEDE İYİ

-İzmir’deki gelinlik üreticileri biri Ortadoğu’ya, biri Avrupa’ya iki farklı konseptte üretim yapıyor. İki tarzın da altından kalkmak önemli sanırım...

Evet, bu iki tarzın farkındayım. Türkiye’deki Avrupa tarzı İtalya’dakiyle aynı değil. Aynı kumaş ve dokuda değiller çünkü. Herkesin iyi olduğu bir kısım var. İzmir’in en iyi olduğu kısım üst kısım ve işlemeler. Böyle bir şeyi İtalya’da bulmak mümkün değil. İtalya’nın da kendine özgü kumaşları var. Mesela Hindistan’ın da işlemeleri özel. Gelinliği üretirken dünyadaki en iyi şeyleri gözlemleyip onları tercih ediyorsunuz.

Beyaz köprü

MARKALAŞMA TÜYOLARI

Haberin Devamı

- İzmir’de marka yaratmak isteyen pek çok tasarımcı var. Onlara ne önerirsiniz?

Bu zor bir soru. Bazen tasarımcılar marka yaratacağım derken bambaşka yeni bir şey üretmeyi anlıyorlar ama benim için durum pek de böyle değil. Çünkü bir kız evlenmek istediğinde içinde farklı görünmekten daha çok mükemmel gözükmek istediği bir elbise giymek ister. Ben de bir şey tasarlarken o kızın içinde mükemmel gözükeceği bir elbise tasarlıyorum. Markasını yaratmak isteyenlere bu tavsiyede bulanabilirim. O elbisenin içinde kendini mutlu hissediyorsa markalaşma yönünde en önemli adım atılmış demektir. Armani’den Dolce Gabbana’ya kadar pek çok büyük marka farklı şeyler yaratıyor ama onların çok satması dikişlerinin iyi olması ve kaliteli malzeme kullanmaları. Genç tasarımcılar da onu örnek alıyor ama esas olan gelinlikte insanın kendini içinde iyi hissetmesidir. Ben klasik bir kadınım.

Haberin Devamı

TREND DEĞİŞEBİLEN GELİNLİKLER

- Bu yıla ilişkin uluslararası gelinlik trendlerini sizden öğrenmek isteriz...

Benim fikrim şu anda birkaç stil var. Bir tanesi dar, uzun kuyruklar, sırt ve göğüs dekoltelerinin ağırlıkta olduğu feminen modeller. İkinci stil klasik olan, trende bağlı olmayıp her yıl görebildiğimiz rahat ve soft tarz. Üçüncü stil de değişebilen gelinlikler. Mesela eteği çıkabilen gelinlik. Öncesinde kilise düğünü, sonrasında parti varsa bu tür modeller tercih edilebiliyor. Bu çıkabilen gelinliklerle birlikte 4-5 aydır piyasanın değiştiğini fark ediyorum.

İZMİR BİR KÖPRÜ

- Son olarak İzmir IF Wedding Fashion Fuarı ile ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Haberin Devamı

Benim için İzmir ve Türkiye’de bulunmak çok önemli. İzmir’in Ortadoğu ile Avrupa arasında bir köprü olduğunu düşünüyorum. O yüzden firmamızın da burada yıllar geçtikçe çok daha iyi bir konuma geleceğini düşünüyorum. Burada çok fazla satış yapıyoruz. Defilem için Türkiye’ye özel hediye olarak bir tasarım da hazırladık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!