Beton zammına tepki durmuyor

Güncelleme Tarihi:

Beton zammına tepki durmuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 10:28

İZMİR’in Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, çimento fiyatlarına yeni yılın ilk günlerinde yapılan zamma tepki gösterdi. TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, eylem planının hazırlanması için sektörün 20 temsilcisiyle toplantı gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Çimento firmalarının hazır beton fiyatlarına yüzde 35 zam yapması inşaat sektörünü ayağa kaldırdı. 1 metreküp beton fiyatının 34 lira birden artması, sektör temsilcilerinin tepkisine yol açtı. Beton fiyatlarına yapılan zam, yılda 5 bin konutun satıldığı Torbalı’da da tepkiyle karşılandı. 400 müteahhidin yer aldığı ilçede TTO, zammı Rekabet Kurumu’na taşımaya hazırlanıyor. Yarın (cumartesi) sektörün 400 temsilcisi ile bir araya gelecek TTO Başkanı Olgun, eylem planını açıklayacak.

Türkiye’deki en pahalı betonun İzmir’de olduğunu belirten Olgun, bu zamla inşaat sektörünün belinin büküleceğini ve zam konusunda ortak hareket eden beton üreticilerini rekabet kurumuna şikayet edeceklerini açıkladı. Olgun, zamlarla birlikte yapı inşaatlarında kullanılan 1 metreküp beton fiyatı KDV ve pompa bedeli dahil olmak üzere 123 TL’den 157 TL’ye çıktığını söyledi.

Zammın İzmir ekonomisini başlı başına sırtlayan Torbalı’ya vurulmuş en büyük darbe olduğunu söyleyen Olgun, "İzmir ekonomisine kadar sıkışmış ve durgun bir vaziyette ise Torbalı’da tam tersine, o kadar gelişime ve büyümeye açık. İnşaat sektörü de bu büyümenin başlıca sebeplerinden bir tanesi. Bu gelen zamla birlikte Torbalı’da inşaat piyasası büyük bir darboğaza girecektir. Bu da gelişmekte olan Torbalı ekonomisini olumsuz yönde etkileyecektir. Bu haksız zammın bir an önce geri çekilmesini istiyoruz " diye konuştu.

İnşaatçı sektörü temsilcileri de aynı betonun fiyatının diğer illerde KDV ve pompa bedeli dahil 97 TL olduğunu belirtti. Son zamlarla birlikte 1 metreküp betonun İzmir’de diğer illerden yaklaşık 60 TL daha pahalıya satın alınır hale geldiği belirtildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!