Belediyeden etüt hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden etüt hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2012 00:00

Balçova Belediyesi, Semt Etüt Merkezleri ile çocuklara dershane hizmeti veriyor. Balçovalı çocuklar donanımlı öğretmenler gözetiminde derslerini çalışacak.

Haberin Devamı



 Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya iki yıldır uyguladıkları Semt Öğrenci Çalışma Evi'nin yeni öğretmen kadrosu ile bu sene çok yüksek başarılar hedeflediğini ifade etti. Çetin Emeç Mahallesi'nde belediyeye Çalışma Evi'nde; 4 sınıf, 1 kütüphane, 5 bilgisayarı bulunan internet odası, mutfak ve tuvalet bulunuyor. Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Tarih ve Coğrafya derslerinin verildiği Semt Öğrenci Çalışma Evi'nde maddi durumu dershaneye gitmeye uygun olmayan 6, 7, 8 sınıflardan toplam 120 öğrenci eğitim alıyor. Okul dışındaki zamanda Çalışma Evi'ne gelecek olan öğrenciler, burada hem okul müfredatı ile aynı zamanda işlenecek derslere girebilecek hem de ders dışı saatlerde çalışma odalarında öğretmenlerden birebir ders alabilecek.
İlk etapta Çetin Emeç Mahallesi'ndeki 80. Yıl Orhangazi İ.Ö.O'ndaki öğrencilere hizmet verecek olan Çalışma Evi'nde Üniversiteyi bitirdikten sonra atanamayan öğretmenler ile çalışmaya başladıklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Biz yıllardır eğitimin Anayasal bir hak olduğunu vurguluyoruz. Bu ülkede sadece parası olanlar iyi eğitim almamalı. Devlet tüm çocuklara eşit ve kaliteli eğitim vermelidir. Biz bu gidişe bir nebze de olsun dur demek için eğitime yatırım yapıyoruz. Amacımız Balçova'daki tüm çocukların eşit eğitim imkanlarına sahip olması. Burada çocuklarımız özel ders alacak, kütüphaneyi kullanacak, internetten ödevlerini yapacak ve daha başarılı olacaklar” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!