‘Beceri 10’ ile herkes kazanıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Beceri 10’ ile herkes kazanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2010 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) önderlik ettiği “Beceri’10” projesinin uygulanacağı 19 pilot ilden biri olan Manisa’da çalışmalar başladı.

Haberin Devamı

Proje çerçevesinde 128 meslek grubunda meslek kursu açılacak ve yetişen 840 işsize iş imkanı sağlanacak. Kursiyerlere günlük 15 lira cep harçlığı verilerek sağlık sigortaları yapılacak. Kursu bitirenleri işe alan işverenlere de 4,5 yıl boyunca sigorta prim teşviği verilecek. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz, Türkiye’de artık mesleksizlikten kaynaklanan işsizliğin olduğunu belirtti. Koşmaz, “Ülkemizde işsizliğin en büyük nedeni ve özel sektörün çektiği en büyük sıkıntı, kalifiyeli eleman olmayışı. Eğer elinde bir mesleğin, bir sertifikan yoksa işsizsin. Bunun için böyle projelere çok ihtiyaç var” dedi.

İLK KURSLAR

Proje çerçevesinde Polinas Endüstri Meslek Lisesi’nde “bakım ve onarım elektrikçisi, CNC tezgah operatörü, plastik enjeksiyon kalıplama makinesi operatörü, forklift operatörü, makine mühendisliği teknikerleri ve teknisyenleri, kalite kontrolcü, metal dökümcüler ve maça hazırlayıcılar, metal döküm kalite kontrolcüsü, kaynakçı ve mekanik bakım-onarımcılığı” kursları açılacak.

Haberin Devamı

TOBB Reel Sektör Ar-Ge ve Uygulama Dairesi Başkanı Dr. Yüksel Vardar da, projenin 5 yıl süreceğini belirterek, “19 ildeki hedefimiz, 5 yıl içerisinde 1 milyon işsiz vatandaşımızı iş sahibi yapmak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!