Bayraklı’da yüzme kurslarına yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Bayraklı’da yüzme kurslarına yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2015 13:54

BAYRAKLI Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün yaz dönemi için açtığı yüzme kurslarına Bayraklılı çocuklar büyük ilgi gösterdi. Beden eğitimi spor yüksekokulu mezunu yüzme eğitmenleri 800’ün üzerinde çocukla ilgileniyor.

Haberin Devamı

Bayraklı Belediyesi yüzme eğitimi veren eğitmenleriyle dikkat çekiyor. Okay Tandırcı, Oktaç Tandırcı, Tolga Marakoç, Ali Oskay Örkün, Ziya Altaş, Serhat Yıldız çocukların özgüvenlerini toplayarak yüzme öğrenmelerini sağlarken cankurtaranlar Korgün Yıldızer ve Eyyüp Özçavuş çocuklardan gözlerini ayırmıyor. Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün beden eğitimi spor yüksekokulu mezunu eğitmenleri hafta içi 5 gün çocuklara yüzme kursu verirken hafta sonunu da yetişkinlerin eğitimine harcıyor.

Bayraklı’da yüzme kurslarına yoğun ilgi

Her biri konusunda uzman yüzme öğretmenlerinin, çeşitli şampiyonalarda aldıkları dereceleri de bulunuyor. Kimi sualtı rugbysi ve sualtı hokeyinde uzman kimisi ise sutopu antrenörlüğü yapıyor. Sayıları 800’ün üzerindeki çocukları yaş gruplarına göre ayıran eğitmenler, birçoğu ilk kez suyla buluşma fırsatı bulan çocuklara temel yüzme eğitimi veriyor. Derslerde birkaç haftada birçok çocuk aşama kaydederek, su üzerinde durmayı, kulaç atarak ilerleme kaydetmeyi başardı.

Haberin Devamı

Bayraklı’da yüzme kurslarına yoğun ilgi

Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün kurulmasıyla birlikte tüm spor dallarının belediye tarafından yürütüldüğünü dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Tüm spor branşlarında konusunda uzman, eğitici sertifikası bulunan öğretmenler tarafından çocuklara spor yaptırılıyor. Ağaç yaşken eğilir. Bizler de çocuklarımızı küçük yaşlarda spor kültürü aşılamak için kabul ediyoruz. Bu sene açtığımız yüzme kursuna beklenin çok üzerinde başvuru oldu. Tüm ders saatleri doldu. Çocuklar emin ellerde ve profesyonel yüzücüler tarafından eğitim alıyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!