Başkanlar arayı açmadan toplandı

Güncelleme Tarihi:

Başkanlar arayı açmadan toplandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2011 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı metropol belediye başkanları arasında Genel Seçimler’in ardından yaşanan kriz nedeniyle ara verdiği ‘Koordinasyon Toplantılarını’ yeniden başlattı.

Haberin Devamı

Kent sınırı içinde kalan CHP’li 37 ilçe ve belde belediye başkanlarının davetli olduğu toplantıya, kent dışında ve mazaret bildirenler dışında 28 başkan katıldı.

Katılmayan başkanlar

Yurt dışında geziye çıkan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Urfa’daki Tarihi Kentler Birliği Toplantısı’na katılan Beydağ, Ödemiş, Birgi ve Bozdağ belediye başkanları toplantıya katılamadı. Selçuk ve Kınık belediye başkanları da mazeret bildirdi. Toplantının başında yer alan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise ilçesindeki festival nedeniyle toplu fotoğraf çekimindan sonra ayrıldı.

Olağan buluşma

Başkan Kocaoğlu, toplantı öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Belediye başkanları ile daha önceden de yaptığımız rutin toplantılardan bir tanesi. Başka bir maksadımız yoktur. Projeleri, yapılacak işlemleri ve önümüzdeki süreci konuşacağız. Başkanları dinleyeceğim. Onlar da isteklerini anlatacaklar, özel bir gündemimiz yok” dedi.

Haberin Devamı

Gündem genişleyen sınırlar

Kocaoğlu, Hükümet’in yeni büyükşehirler oluşturmak ve İzmir’in de aralarında bulunduğu bazı büyükşehir belediyelerinin sınırlarını il sınırına genişletmekle ilgili çalışma yaptığını belirtti. Bu nedenle 21 ilçeyi kapsayan Büyükşehir Belediyesi sınırlarının, il sınırlarına genişletilmesi konusunun, toplantının ana gündem maddelerinden biri olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Bununla ilgili duyuru ve bilgilendirme yapacağız. Bundan sonraki toplantılarda da bu konudaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Konu, parlamentonun karara bağlayacağı bir konu ancak biz de yarın olacakmış gibi hazırlıklarımızı yapacağız” dedi.

Basına kapalı iki saat süren toplantının ardından açıklama yapan Kocaoğlu, yapacakları işbirliği konusunda görüşme yaptıklarını açıkladı. Kocaoğlu, belediye başkanlarının özellikle altyapı, bozulan yollar ve Ulaşım Koordinasyan Merkezi sorumluluğundaki alanlarla ilgili sorunlarını anlattığını belirterek, koordinasyon halinde çalışacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!