Başkan Sındır 4 yılı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Sındır 4 yılı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2013 14:48

BORNAVA Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 2009’dan bu yana yatırım bütçesini üçe katladıklarını belirterek “Ayağımızı yorganımıza göre uzattık.

Haberin Devamı

Ama yorganımızı da dört sene içinde büyüttük” dedi. Hayata geçirdiği proje ve yatırımları Anemon Ege Otel’de düzenlenen toplantında anlatan Başkan Sındır, güzel, yeşil ve yaşanabilir bir Bornova için çalıştıklarını söyledi. 2009 yılında bu yana söz verilen projeleri gerçekleştirdiklerini anlatan Sındır, belediyenin bütün gayretiyle taahhütlerini tek tek yerine getirdiğini belirtti.
Bornova Belediyesi’nin denk bir bütçesi olduğunu anlatan Sındır, “2009 yılında 95 milyon lira olan Bornova Belediyesi’nin bütçesi 2013 yılında 204 milyon liraya yükseldi. Yapılan rekor düzeydeki fiziki yatırımlar ise yaşam standartlarını yükseltti. Belediyenin 47 bin 828 metrekarelik taşınmaz varlığını 64 bin 763 metrekayere çıkadık. Yeşil bir Bornova için çalıştık, 600 bin metrekare yeni alan ve parkı hizmete açtık” dedi. Son günlerin tartışmalı konularından biri olan taşeron işçi konusuna da değinen Başkan Sındır, “Maalesef taşeron şirketler vasıtasıyla verdiğimiz işler var. Temizlik, güvenlik, kültür elemanları bu kapsamda görevlendiriliyor” diyerek, belediye şirketi İZBAŞ’ın ‘iş bitirme belgesi’ olmadığı için bazı büyük ihalelere giremediğini, o yüzden taşeron şirketlere ihale verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Sındır 4 yılı anlattı

BMC işçilerini unutmadık
Belediyenin ilçede yaşayanların talep ettiği ve ilgi gösterdiği pek çok alanda hobi ve beceri kursları açarak kişisel gelişim hizmeti verdiğini de sözlerine ekleyen Sındır, dört yılda 8 kurs merkezi ve 36 öğretmenle 18 bin 526 kişiye eğitim verdiklerini anlattı. Başkan Sındır gıda, giysi ve eşya bankaları ile ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine destek vermek için hizmet veren Gençlik Merkezi’nin Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. BMC işçilerinin 11 aydır maaş alamadığını dikkat çeken Başkan Sındır, mağdur işçilere erzak yardımında bulunduklarını anlattı. Sındır, okullara yardımlar yaptıklarını, bina tadilat, boya badana işleri için 2 milyon TL’lik kaynak aktardıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Spora tam destek
Bornova Belediyesi’nin açtığı spor okullarından son 4 yılda 10 bini aşkın çocuk, genç ve kadının yararlandığını anlatan Sındır, ilçeye çok sayıda spor tesisi yapıldığını belirtti. Başkan Sındır, “Doğanlar’a yapılacak 10 bin kişi kapasiteli Şehir Stadı ile 2 bin 500 kişilik Altındağ Spor Kompleksi önemli projelerimizdir. 9 branşta spor okulları açtık. İlçe sınırları içerinde faaliyet gösteren amatör kulüplere de her zaman destek verdik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!