Başkan adayını açıklayacağız

Güncelleme Tarihi:

Başkan adayını açıklayacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2008 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Su kavgası bahane asıl hedef İzmir. Yerel seçimler yaklaştı. Yakında adayımızı açıklayacağız" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, iki günlük İzmir ziyaretinin son gününde Princess Otel’de sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla biraraya geldi. Baykal, iktidara sert eleştirilerde bulundu. Baykal, İzmir suyundaki arsenik tartışmaları ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasındaki tartışmayla ilgili olarak, konuşulan konuların herbirinin bahane olduğunu söyledi. Baykal, "Temel hedef İzmir’in kendisidir. İzmir’e yönelik olarak herkes, nerden açık yakalayabiliriz diye uğraşıyor. Bunu kimler söylüyor? İzmir’le ilgisi olmayan insanlar! İzmir’in hiçbir sorununa sahip çıkmamış, yüzlerce kilometre uzaklarda dövünüp duruyorlar. Bunun altında neyin yattığını İzmirliler çok net biçimde bilmiyorlar. İzmir’de dürüst bir yerel belediyecilik anlayışı var. İzmir halkının yararları doğrultusunda tüm olanaklarını seferber eden belediyecilik anlayışı var. Bunu tüm İzmirliler biliyor. Bu dönemde sataşma, polemik arayışları ola-caktır" dedi.

Aziz Bey değerlendirecek

Bazı gazetelerin internet sitelerinde yayınlanan ’Aziz Kocaoğlu yeniden İzmir’den aday gösterilecek’ haberlerinin doğru olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Baykal, "Yerel seçiler yaklaştı. En yakın zamanda adaylarımızı açıklayacağız. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Bu kounda kimsenin değerlendirmesi, açıklaması yoktur" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen Çamlı Barajı’na ÇED raporunun verilmemesiyle ilgili soruya da Baykal, "Bu konuda çok fazla bilgiye sahip değilim. Değerlendirmeyi Aziz Bey kendisi yapacaktır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!