Baş ağrıtan devir

Güncelleme Tarihi:

Baş ağrıtan devir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Marmaris’teki İl Özel İdare’ye ait otel, turizm eğitimi amaçlı vakfa verildi. Ancak mahkeme işlemi iptal etti. Vali ve ilgililer hakkında soruşturma açıldı.

MUĞLA İl Özel İdaresi, 10 yıl önce Marmaris Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı'nda, Akçura A.Ş.'ye yap-işlet-devret modeliyle 63 odalı, 120 yataklı Mavi Otel'i yaptırdı. Şirketin otel kullanım süresi, geçen nisan ayında doldu.

İhalesiz verildi

VALİLİK ve İl Daimi Encümeni kararıyla tesis, ihale yapılmadan Türk-Alman ortaklığıyla kurulan Mesleki Eğitim ve Küçük Ölçekli Sanayi Destekleme Vakfı'na (MEKSA) devredildi.

Mahkeme iptal etti

ŞİRKET, eğitim amaçlı devrin yasadışı olduğunu öne sürdü, iptal istemiyle Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, otelin vakfa devri işlemini iptal etti, Özel İdare temyiz yoluna gitti.

Bakanlık el koydu

YARGITAY'dan sonuç beklenirken, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan imzasıyla Vali Lütfi Yiğenoğlu, yardımcısı Şemsettin Ulusoy ve 5 İl Daimi Encümen üyesi hakkında ihalesiz devir için soruşturma açıldı.

Kaymakam teslimi

BU arada otel boşaltılarak kaymakamlık tarafından vakfa teslim edildi. Kaymakam İsa Küçük, ‘‘Otel, encümen kararı ve valilik emriyle vakfa geçti. Turizm eğitimi alan öğrenciler burada pratik yapacak’’ dedi.

TARAFLAR NE DİYOR?

MAHKEMELİK devirle ilgili Vali Lütfi Yiğenoğlu, Vali Yardımcısı Şemsettin Ulusoy, Daimi Encümen üyeleri Mehmet Erden, İbrahim Özbek, Sabahattin Aydın, Kazım Şener ve Barbaros Cem hakkında idari soruşturma açıldı.

Bütün yıl çalışacak

MEKSA Vakfı Genel Sekreteri Ali Kansu, ‘‘Turizme kalifiye eleman yetiştiriyoruz. Turizmde ara eleman açığını bu otelle daha çabuk giderme imkanımız olacak. Tadilat bittikten sonra oteli 12 ay turizmin hizmetinde tutacağız. Anlaşma gereği kárın yüzde 50'si Özel İdare'nin, yüzde 50'si MEKSA Vakfı'nın olacak’’ dedi.

Mutlaka ihale açılmalı

AKÇURA İnşaat ise, ‘‘Oteli anlaşma gereği boşalttık. Fakat süre sonunda yeni bir ihale açılsaydı tüm imkanlarımızı kullanarak almak için çalışırdık. Ancak ihale yapılmadan otel MEKSA'ya verildi’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!