Barış Günü’nde Dikili Şenliği

Güncelleme Tarihi:

Barış Günü’nde Dikili Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2010 00:00

Yıllardır binlerce bilim insanı, sanatçı ve aydını Dikili’de buluşturan, ancak geçen yıl ekonomik kriz yüzünden gerçekleştirilemeyen Barış ve Demokrasi Şenlikleri, belediyenin çabalarıyla, adına çevreyi de ekleyerek yeniden düzenlenecek.

Haberin Devamı

CHP’li Başkan Osman Özgüven, şenliğin yaydığı umut ışığının aydınlıktan yana olan yurtseverleri Dikili’de birleştireceğini belirtti, tüm barışseverleri 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde başlayacak etkinliğe davet etti. Geleneksel barış yürüyüşü ile başlayacak etkinliklerin ilk gecesinde “Ege Orkestrası” Aegean Band, Yunanistan’ın Midilli Adası Müzik Grubu ile dostluk konseri verecek. Grup Yorum 3 Eylül’de, İlkay Akkaya ise 4 Eylül’de verecekleri konserlerle şenliğin coşkusunu artıracak. Şenliğin ikinci gününde Genco Erkal, “Marx’ın Dönüşü” isimli oyunla sanatseverlerle buluşacak.

Farklı dinler birarada

Şenlikte farklı dinlerin temsilcileri, “Barış Demokrasi ve Dinlerin Buluşması” panelinde bir araya gelerek, barış mesajı verecek. Avukat Kezban Hatemi’nin yöneteceği panelde Fener Rum Patrikhanesi’nden Yorgo Benlisoy, Ermeni Patrikhanesi’nden Peder Zaven Bıçakçı, Mardin Süryani Metropoliti Filiksinos Saliba Özmen, DEÜ İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bölümü Öğretim Görevlisi Prof Dr. Ali İhsan Yetik ile Alevi Dedesi ve eğitimci Hasan Kılavuz katılacak.
“Barış Demokrasi ve Çalışma Yaşamı” panelinde ise, DİSK, KESK, HAK-İŞ genel başkanları sorunları tartışacak. Bu yıl şenliğin adına da eklenen çevre teması kapsamında ise, “Su ve Yaşam” ile “Dikili’de Jeotermal ve Topraksız Tarım” panelleri düzenlenecek. Yunanistan’dan da çok sayıda barışseverin katılacağı şenlikte, Midilli Adası Ario ve Türkiye’den çeşitli halk dansları topluluklarının gösterileriyle sokaklar şenlenecek. Plaj voleybolu ve sokak basketbolu turnuvaları düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!