Barikatlı direniş

Güncelleme Tarihi:

Barikatlı direniş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 01:15

MUĞLA’nın Milas İlçesi’nde bulunan Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri’nin özelleştirilmesine karşı direnişlerini sürdüren işçiler, santral girişine barikatlar kurarak, basın açıklaması yaptı. İşyeri önünde nöbetleşe bekleyen işçiler, firma yetkililerini içeriye almayacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı


Özelleştirme kararı geçtiğimiz ay Resmi Gazete’de yayınlanan Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri’nin işçileri dün sabah saat 08.00’de Milas - Ören Karayolu’nun 22’inci kilometresinde bulunan Yeniköy Linyit İşletmeleri önünde toplandı.


Önce saygı duruşu
“Direne direne kazanacağız”, “IMF’nin itleri sattırmayız KİT’leri”, “Ekmek yoksa barış da yok”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Yaşasın onurlu mücadelemiz” ve “Zafer direnen emekçinin olacak” şeklinde slogan atan işçiler, açıklama öncesinde İstanbul’daki asansör faciasında yaşamını yitiren 10 işçi için saygı duruşunda bulundu.


Mesajı alamamışlar
İşyeri girişinde bir araya gelen çalışanlara Tes-İş ve Maden-İş Sendikaları adına konuşan Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Başkanı Süleyman Girgin hitabetti. Girgin, “İşyerlerimize giremeyen alıcı firmanın yetkilileri, Milas’ta bir otelde görüşmeler yapmaya başladı. Nerede kaldıklarını, kimlerle görüştüklerini biliyoruz. Anlaşılan o ki vermek istediğimiz mesajı tam olarak algılayamamışlar. Türkiye’de her gün işçiler ölüyor. Ülkemiz sermaye için cennet haline getirilirken, emekçiler için cehenneme dönüştürülüyor. Direnişimiz devam edecek. Emeğe ve emekçiye saygısı olan herkesin, bu kavgaya omuz vermesi emeğin yarınları açısından hayati öneme sahiptir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!