Banliyö açılışının afiş krizi bitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Banliyö açılışının afiş krizi bitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2011 01:16

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Aliağa-Menderes Banliyösü açılış töreni öncesi AK Parti’nin afişleme ve süsleme yapılmaması yönündeki centilmenlik anlaşmasını bozduğuna yönelik eleştirilerini dün de sürdürdü.

Kendisinin de afiş hazırlattığını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun güzergahına astıracağını söyleyen Bayır, basın mensuplarının bu davranışının doğru olup olmayacağı yönündeki sorusu üzerine ilginç bir yanıt verdi. Bayır, şöyle dedi:
“İl Başkanı olarak, Genel Başkan’ın geçtiği tüm alanlarda Başbakan’ın resimlerini gördüğündeki psikolojisini düşünebilir misiniz? ‘Benim örgütüm çalışmamış. Tek taraflı çalışılmış’ demez mi? Ayrıca İZBAN’ı sadece TCDD yapmadı. Proje aşamasından bugüne en fazla emeği olan kurum İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Başkanı da CHP’li Aziz Kocaoğlu’dur. Keşke ortak bir süsleme teklifi gelseydi de Genel Başkan’la Başbakan’ın el sıkışırkenki resimlerini koysaydık. Halka çok daha güzel mesaj verirdik.”
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise sözlerinde durduklarını yineledi, “Herhangi bir bayrağımız bez afişimiz İzmir’in hiçbir yerinde yok. Verdiğimizin sözün arkasındayız. Sadece Başbakanımızın İzmir’e geldiğini gösteren, açılışı haberi vermek için böyle bir çalışmamız oldu. Kriz görmüyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!