Balıkesir’de toplu sözleşme sevinci

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir’de toplu sözleşme sevinci
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2015 01:46

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 447 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanırken, en düşük işçi maaşı 2 bin 247 liraya yükseltildi. En yüksek maaş ise 3 bin 400 liraya ulaştı.

Haberin Devamı

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen toplu sözleşme imza törenine AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden, BASKİ yönetim kurulu üyeleri ve genel müdür yardımcıları ile sendika yöneticileri katıldı. Toplu sözleşmenin 447 işçiyi kapsadığını belirten Başkan Uğur, imza altına alınan sözleşme ile en düşük işçi maaşının aylık 2 bin 247 TL’ye yükseldiğini açıkladı. Başkan Uğur, "İmzaladığımız sözleşme ile birinci yıl ücretlere yüzde 24 olmak üzere toplamda yüzde 35 oranında artış sağlandı. Yine bu sözleşme ile BASKİ’deki 45 çeşit ücret skalası 1’e indirildi. İşçilerin maaşının içinde yer alan aylık sosyal yardımları 900 TL’ye çıkarıldı. İmzaladığımız bu sözleşme sonucu en düşük yevmiye 40.03 TL.’den 77 TL’ye çıkarıldı. Böylece en düşük yevmiyeye yüzde 93 gibi bir artış getirildi" dedi.

Haberin Devamı

BASKİ’de en yüksek işci ücreti ise 3 bin 400 liraya ulaştı. İki yıllık sözleşme 15 Mayıs 2015 ile14 Mayıs 2017 tarihlerini kapsıyor. Bu toplu sözleşme ile günümüz koşullarında çok iyi bir zam veren Başkan Uğur’a teşekkür eden Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Yüksel Özden, sözleşmede emeği geçen BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram ve komisyon üyelerine de katkılarından dolayı teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!