Bakan Günay Milas'a doyamadı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Günay Milasa doyamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2013 00:00

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Milas’taki inceleme ve gezisinde bol bol fotoğraf çekti çay keyfi yaptı .

Haberin Devamı


Gezmek için önce Milas Müzesi’ne giden Bakan Günay, bahçedeki koruma köpeği ‘Tosun'u sevmek istedi. Bu sırada görüntü almak ve fotoğraf çekmek isteyen basın mensuplarını gören ‘Tosun’ onlara doğru yürüyüp, kendini sevdirme amacıyla üzerlerine atladı. Tosun'un bu hareketi Bakan Günay ve beraberindekileri güldürdü.

Bakan Günay Milasa doyamadı

Müze gezisinin ardından cuma namazını kılmak üzere Ulu Camiye geçen Bakan Günay, yolunun üzerindeki Milaslılar'la tokalaşarak kısa süre sohbet etti. Bir Milaslı Bakan Günay’a Milas'taki elektrik santrallerinin özelleştirilmesiyle ilgili neler düşündüğünü sordu. Bakan Günay, “Hangi santral bilgim yok” yanıtını erdi. Camiden çıkarken Suriyeliler için başlatılan yardım kampanyasına 20 lira bağışlayan Bakan Günay, 2008 yılında define avcılarının yaptığı soygundan sonra ortaya çıkarılan Kral Hekatomnos’a ait Uzunyuva Anıt Mezarı kazı ve restorasyon çalışmalarını inceledi, görevliler Prof. Dr. Adnan Diler ve Prof. Dr. Abuzer Kızıl’dan bilgi aldı. Cep telefonuyla tarihi eserlerin fotoğrafını çeken Bakan Günay, kazı ve restoranyon çalışmalarına yardımcı olacak 7-8 arkeolog takviyesi yapılacağını belirterek şunları söyledi:
“Burası çok özgün ve değerli bir kazı alanı. Daha önce geldiğimde 'Burası beni Akropol kadar heyecanlandırıyor' demiştim. O sözlerimde ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı. Burada çalışıldıkça yeni eserlere yeni mekanlara ulaşılıyor. Burası Türkiye’nin ve dünyanın en çok ilgi duyduğu tarihi mekanlardan biri haline gelecek. Çevrede korumayı ve kamulaştırmayı düşündüğümüz bir çok yapı ve mekan var. Bu arada, yurtdışındaki eserlerin Türkiye’ye getirilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bodrum'da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'la Göltürkübü Beldesi'nde Astaş Holding A.Ş. tarafından geçen yıl yapımına başlanan 600 milyon dolara mal olacak The Residence Mandarin Oriental Bodrum’da incelemede bulunduk. Belki projede bazı düzeltme ihtiyaçları olabilecek. Ama biz siyaset adamları kendi gözümüzle gördüğümüzle değil, teknik ve bilimsel raporlar üzerinden karar vermeye çalışıyoruz. Dört genel müdür ve teknik ekiple yapacağımız çalışmanın sonucunda onlar bir rapor hazırlayacak. Orada aslında güzel bir proje var ama denizden çevreci açıdan baktığınızda gözü biraz rahatsız ediyor. Bu gözü rahatsız eden ve doğayı daha iyi korumaya imkan veren düzenlemeler sanıyorum yapılacak. Sonuçta güzel bir proje.”
Arkeologlar ve kazı ekibiyle hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Günay'a, Milas gezisi sırasında Milas Kaymakamı Bahattin Atçı. Kültür ve Turizm İl Müdürü Kamil Özer, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat (CHP), Kültür ve Turizm Genel Müdürü Murat Süslü de

Haberin Devamı

Bakan Günay Milasa doyamadı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!