Bakan Günay, EXPO’da noktayı koydu: İnciraltı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Günay, EXPO’da noktayı koydu: İnciraltı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2011 00:00

İZMİR Üniversitesi’nin akademik yılı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın verdiği ‘Kültür ve Turizm’ konulu dersle başladı.

Haberin Devamı

Günay, Türkiye’nin turizmde marka olması için çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin turizmde dünyanın 7’nci ülkesi haline geldiğini belirten Bakan Günay, “Şu an Avrupa’da önümüzde İtalya, İspanya, Fransa var. İngiltere’yle kafa kafaya geldik, en geç önümüzdeki yıl geçeceğiz. Dünyada da ABD ve Çin var” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca İzmir’de 20’ye yakın kazı yapıldığını kaydeden Günay, İzmir’deki ören yerlerini daha bakımlı hale getirmeye çalıştıklarını ifade etti. Bakan Günay, “İzmir’e gelenler sadece Efes’e gitmesin, İzmir’in içinde bu yerlere de gitsin diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Soruları da yanıtladı

Günay, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. EXPO için oluşturulacak komisyona başkan olmayı düşünmediğini bildiren Bakan Günay, Buca Belediyesi’nin EXPO alanına talip olma ısrarı konusunda ise, “Bu saatten sonra yer konusunda herhangi bir değişiklik yapmak söz konusu değil” dedi.
Günay, Ahmed Adnan Saygun Konser Salonu’nda, THM konserlerine yer verilmemesi konusundaki görüşünün sorulması üzerine de, “Eskiden gelen bir uygulama, doğru bulmuyorum. Diğer müzik dallarına küçümseyerek bakıyorlar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!