Babuk Bey Hamamı yeni yüzüyle hizmet verecek

Güncelleme Tarihi:

Babuk Bey Hamamı yeni yüzüyle hizmet verecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 16:46

KÜTAHYA’nın Simav İlçesi’nde restorasyonu tamamlanan tarihi Babuk Bey Hamamı önümüzdeki günlerde misafirlerini kabul etmeye başlayacak.

Haberin Devamı

Simav’da 5 yıl önce yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremde yıkılıp harabeye dönen ve ardından Kütahya İl Özel İdaresi ile Belediyenin desteğiyle restore edilerek eski haline döndürülen 200 yıllık tarihi Babuk Bey Hamamı kapılarını ziyaretçilere açmaya hazırlanıyor. AK Partili Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Germiyanoğlu Beyliği komutanlarından Babuk Bey tarafından yaptırıldığı bilinen ve vatandaşların Yukarı Hamam olarak adlandırdığı Babuk Bey Hamamı’nın 550 bin TL harcama yapılarak aslına uygun bir şekilde eski haline getirildiğini bildirdi. Restore çalışmalarının yaklaşık 1 yıl sürdüğünü anlatan Başkan Özkan "Hamamın eski haline getirilmesi için yapılan 550 bin TL’lik harcamanın 350 bin TL’sini Simav Belediyesi öz kaynaklarından, 200 bin TL’sini de Kütahya İl Özel İdaresi karşıladı. Eskiden odun kullanılarak ısıtılan tarihi hamam günümüzde jeotermal enerji kullanılarak ısıtılacak. Tarihi hamamdan aynı anda 20 kişi birden yararlanabilecek" dedi.

Haberin Devamı

Babuk Bey Hamamı yeni yüzüyle hizmet verecek

Simav’ın tarihine sahip çıkan bir ilçe olduğuna vurgu yapan Başkan Özkan, "Restorasyon çalışmaları yeni tamamlandı. Hamama jeotermal enerji vermeye başladık. Mermerlerin ve duvarların ısınmasını bekliyoruz. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine açmayı planlıyoruz" diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!