Aziz Kocaoğlu CHP'den ayrılanları topa tuttu

Güncelleme Tarihi:

Aziz Kocaoğlu CHPden ayrılanları topa tuttu
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2014 01:26

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aday yapılmayınca CHP'den ayrılan ve başka partiden aday olan siyasetçilerle ilgili sert konuştu.

Haberin Devamı

Siyasetin "Ben" merkezli yapılamayacağını belirten Kocaoğlu özellikle Aliağa DSP adayı Hakkı Ülkü'ye kastederek "Kendi ikbalini devlet, millet insandan önce düşünenlere haddini sizler bildireceksiniz. Bu tür kendine menkul adamlara hesap sorma zamanıdır. Böyle siyaset olmaz" dedi. Kocaoğlu, Ak Parti adayı Binali Yıldırım'ın basın mensuplarına haber vermeden korsan seçim çalışması yaptığı belirterek halktan korkarak siyaset yapılamayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından küçük yerleşim bölgelerinin sportif ve soysal gereksinimlerini karşılamak için hayata geçirilen çok amaçlı salonlarının 24.'sü Aliağa'da düzenlenen törenle hizmete girdi. Toplam 1 milyon 567 bin liraya mal olan çok amaçlı salonun açılışında 2 milyon 217 bin liraya mal olacak Aliağa İtfaiye Binası'nın da temeli de atıldı.
Aliağa'da yapılan açılış törenine CHP İzmir milletvekilleri Oğuz Oyan, Mustafa Moroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, CHP Aliağa Belediye Başkan adayı Barış Eroğlu çok sayıda partili ve Aliağalı katıldı. Aliağa Belediyesi'nin folklor grubunu dans gösterisiyle başlayan törende Büyükşehir Belediyesi'nin üzerinde Kocaoğlu'nun fotoğrafı yer alan "İzmirliyiz yaparız" afişleri asıldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasının başında Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'la 5 yıl boyunca uyumlu, kardeş gibi çalıştıklarını söyledi. Aliağa’ya yaptıkları hizmetleri anlatan Kocaoğlu, Aliağa-Menderes projesi ve Anadolu Caddesi alt-üst geçitler, İzmir kent merkezinin Aliağa'ya bağlanmasını kolaylaştığına dikkat çekti. Kocaoğlu, "Aliağa'da 165 km arazi yolu yapmışız. 21 ilçede 3500 km arazi yolu asfaltlamışız 10 senede. Bugüne kadar Aliağa'da 90 milyon TL yatırım yapmışız. Bugünkü rakamlarla 130-150 milyon TL bulur. Borçluyken, ekonomik durum bozukken yaptık. Şu anda Türkiye'nin en güçlü devlet kurumuyuz. Tramvay ihalesine çıktık. 21 km tramvay iki ayrı hattı. İpoteksiz, kefaletsiz 165 milyon Euro (550 milyon TL) kredinin sözleşmesini pazartesi günü gerçekleştireceğiz. İZBAN'a 700 milyon TL harcadık. Aliağa'dan binip 2 TL Havaalanı'na gidiyorsunuz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle ucuz ulaşım yok. 1 dolardan daha düşük parayla 80 km yol gidiyorsunuz. Eğer herhangi bir yerde 89. dakikada inip başka araca biniyorsanız onun gittiği yere kadar aynı paraya gidiyorsunuz. Bu otobüsü kullanan dar gelirliye hizmet içindir" dedi.

Haberin Devamı

SİYASET "BEN' MERKEZLİ YAPILMAZ
Kocaoğlu, konuşmasında sesinin tonunun arttırdığı bölümde önce isim vermeden genel olarak aday yapılmamasına tepki gösteren, partiyi suçlayan, başka partiye geçen aday adaylarına yönelik tepki gösterdi. Siyasetin ülke ve insan için yapıldığını belirten Kocaoğlu "Siyaset meşakkatli, yorucu bir iştir. İnsanı, çocuğu gördüğünde gönülden sevmezseniz, mevki makam için yapmacık yaparsan bu millet senin gözünün içine baktığında samimi misin, riya mı yapıyorsun anlar. Birincide millet, ülke devlet önce gelir. İkinciye örgüt gelir. Yani siyasi parti gelir. Millet, devlet için, siyasi parti bir araçtır. Ama siyasetle uğraşan hepimiz millet için aracız. Kimimize belediye başkanlığı, ilçe başkanlığı, milletvekilliği görevi vermişler. Kimimize ise görev düşmez. "İlla bir şey olacağım', "En iyisini ben yaparım', "benden sonra tufan' diye siyaset yapılmaz. Memlekete yazıktır. Çoluk, çocuğuna, torununa, hısmına, akrabana, kardeşine yazıktır. Milletine yazıktır. Böyle siyaset yapılmaz. Çıkar için siyaset yapılmaz. Para kazanacaksan git işini yap. İş mi yok? Siyasette para kazanılmaz. Siyaset millet için yapılır İnsanı sevdiğin için yapılır. Para kazanmak, çıkar sağlamak, ev, bark, tarla almak için siyaset yapılmaz. Siyaset "ben' merkezli yapılmaz" dedi.

Haberin Devamı

Aziz Kocaoğlu CHPden ayrılanları topa tuttu

VEFA BİTTİYSE HER ŞEY BİTMİŞTİR
Kocaoğlu, aday yapılmadıkları için CHP'den ayrılan, başka partilere giden aday adaylarıyla ilgili konuşmasının ikinci bölümünde ise adını yine vermese de CHP'den aday adayı olmasına karşın PM tarafından aday gösterilmeyen ve DSP'den Aliağa Belediye Başkan adayı olan Hakkı Ülkü'ye sert sözlerle eleştirdi. Kocaoğlu "Uzun süre siyasette her türlü mevkii, makamı tatmış, nasip olmuş, o koltuklarda hizmet etmiş onurlanmış bazı arkadaşlarımız bu son 2014 yerel seçim sürecinde CHP Genel Merkez gösterilmeyince istifa ederek başka partilerden aday oldular. Bu kimin değirmenine su taşır? Bu İzmir'de Türkiye'de ne işe yarar? Ben bunu hepinizin mutlaka ve mutlaka iyi düşünmenizi diliyorum. "Ben ölünceye kadar belediye başkanlığı yapacağım' diye bir şey yok! "Ben belediye başkanlığını yarım bırakıp milletvekili olacağım' diye bir şey yok! "Dönüp bir daha belediye başkanlığı yapacağım.' yok. Yok böyle bir siyaset. İnsan geldiği mevkinin, makamın, Aliağa ve CHP'nin kendisine verdiğini unutmaz. Vefa bittiyse her şey bitmiştir" dedi.

Haberin Devamı

İLLA "BÖLECEĞİM; BENDEN SONRA TUFAN' DİYOR
Kocaoğlu, Hakkı Ülkü taraftarlarının kendisine adayların belli olduktan sonra Aliağa'da gösterdikleri bir tepkiyle ilgili de ilk kez konuştu. Adayların belli olduğu ilk sabah Bergama otopark açılışında aday gösterilmeyen Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Dikili Eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ın törene gelerek önemli bir siyasi nezaket gösterdiklerini belirten Kocaoğlu, "Ben de Turgut Ağabey'in yaptığı büyüklüğü karşılık belediyede ziyaret edip çayını içtim. İndik aşağıya, Toplamışlar 10-15 kişi. Fotoğrafları var. Başında muhteremin oğlu, arabamı yumruklamaya kalkıyorlar. Niye? Çünkü ben o adama iyilik yaptım. Belediye başkanı olarak değil Aziz Kocaoğlu olarak iyilik yaptım. Bunu niye söylüyorum. Oyuna geliyoruz. Oyuna getiriliyoruz. Uyanık olmak zorundayız. Memleketin ne halde olduğunu hepimiz biliyoruz. Ne Kocaoğlu'nun belediye başkanlığı, ne bilmem kimin meclis üyeliği, hiçbirimizin makamı, koltuğu ülkenin içinde bulunduğu durumdan daha önemli değil. Hatta bizim hiçbir önemimiz yok. Ülke dönüm noktasında. Bir Gezi olayı var. 17 Aralık var. Siz kalkıp "İlla böleceğim. Benden sonra tufan' diyorsunuz. Ben CHP Aliağa örgütün ve hemşerime sonuna kadar güveniyorum. Kendi ikbalini devlet, millet insandan önce düşünenlere haddini sizler bildireceksiniz. Bizler bildireceğiz. Bu tür kendine menkul adamlara hesap sorma zamanıdır. Bunu oylarınızla soracaksınız. Mevcut Belediye Başkanı burada. Sen ortalığı karıştırıyorsun. Var mı böyle şey? Hepinizin insafına sığınıyorum" dedi.

Haberin Devamı

KORSAN SEÇİM ÇALIŞMASI YAPIYOR
AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın kendisine ve Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik "Yan gelip yatmakla olmaz", "Biz iş biliriz" benzeri sözlerine karşı da Kocaoğlu, "Güneş balçıkla sıvanmaz. İzmirli yamanlar dağının tepesinden Nif dağının tepesine, Bayındır ovasından Menemen ovasına karar Bakırçay'a kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin e yaptığını yapmak istediğin biliyor, görüyor, yaşıyor, inanıyor, güveniyor. Biz emin adımlarla yol haritasıyla hedefe, kenti kalkındırmaya ve ülke kalkınmasına lokomotif olmaya gidiyoruz!" dedi. götürmüyorlar. Yandaş basına bile haber vermiyorlar. Kendilerinin de haberi yok. Üç kişi gidiyorlar. Sabah kalkıp gidiyorlar. Korsan seçim çalışması yapıyorlar. 300 kişi varsa 200'ü 250'si sivil polis. Halktan korkarak, korsan seçim çalışması yapılır mı? İstanbul her bakımdan keşmekeş oldu. İstanbul'un rantı yendi bitti. Birçok imar ihlalleri yapıldı Ankara'da zaten belediye başkanı kendine buyruk yönetti. Şimdi korunarak geliştirilmiş, kamu mallarına göz bebeği gibi bakılmış İzmir, 4 milyon İzmirli var. Şimdi İzmir'in kamu malların satmaya çalışıyorlar. Karayolları arazileri satışını Bornova Belediyesi açtığı davada yürütmeyi durdurdu. Limanda AVM açmaya kalktılar. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak davayla yürütmeyi durdurduk. Biz kendimizi korumaya, değerlerimize sahip çıkmaya çalıyoruz. Ama kalkınmayı, planlı, programlı, çevreyi koruyarak geri dönüştürerek kalkınmayı, hepsini yerinde ve belli kuralları uyarak sağlamaya çalışıyoruz. İzmir Türkiye'nin en ileri en aydınlık kenti. Bunu 4 milyon İzmirli yaptı. Ben yapmadım. O zaman bu iktidardan kurtuluş meşalesini İzmir'de yakmak zorundayız. " dedi.

Haberin Devamı

SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN
Kocaoğlu, Aliağalıları sandıklara sahip çıkmaya çağırdı. Seçimde en önemli noktanın imzalı sandık oy sayım tutanağı olduğunu belirten Kocaoğlu "Sandıklara sahip çıkmak zorundayız Bilgisayar oyunlarına karşı dikkatli olmalıyız. İmzalı sandık sonuçlarından başka ispat vesikası yoktur. Mutlaka almak zorundayız. Ülke, çocuklar gelecek için 30 Mart sabah 6' dan gece saat 12'ye kadar hepimiz asker olmalı çalışmalıyız. 30 Mart’ta kime oy verirseniz verin ama mutlaka namusluya oy verin" dedi.
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz da, "iyi kötü 5 seneyi geçirdik. Şimdi gençlere devretme zamanımız geldi. Bu beş senede ilçeye çok hizmetler yaptığımıza inanıyorum. Bakmayın belki reklam yapmayı beceremedik ama inanın çok iş yaptık. Belediyenin borcunun arttırmadan yaptık bunları. Hep yanımızda olan Başkan Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlara teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından salon açılışı kurdele kesilerek, temel atma törenin ise uzaktan kumanda botunlarına basılarak yapıldı.

SPOR DA DÜĞÜN DE YAPILABİLİYOR
Küçük yerleşimlerin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılamak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen çok amaçlı salonlar, "açılıp kapanabilen" tribünleri sayesinde sahne ve spor salonunu birlikte barındırıyor. Hazırlanan mimari projeye göre prefabrik yapıdan oluşan çok amaçlı salonlar, ortalama 1.345 metrekarelik kapalı alana sahip. Spor ve servis alanları olmak üzere iki bölümden oluşan yapının 700 metrekarelik alanında spor salonu bulunuyor. Burada açılıp kapanabilen 168 kişilik teleskopik tribün yer alıyor. Spor salonunun diğer bölümünde ise 170 metrekarelik sahne var. Düğün törenlerinde teleskopik tribünler kapatılarak sahne ve spor salonu birlikte değerlendirilebiliyor. Salon ayrıca tiyatro gösterileri ve konserlerde de kullanılabiliyor. Aliağa Değirmendere Mevkii Yeni Mahalle'de 2013 yılı Ekim ayında başlayan inşaat kısa sürede tamamlandı ve 1 milyon 567 bin TL'ye mal oldu.

ALİAĞA İTFAİYE BİNASI'NDA AFET KOORDİNASYON MERKEZİ OLACAK
Aliağa'da yapılacak yeni itfaiye grubu, çok sayıda sanayi tesisi bulunan ilçenin bu özelliğine uygun özelliklere sahip olacak. Aliağa İtfaiye Grubu, Çanakkale Asfaltı üzerinde Büyükşehir Belediyesi'ne ait 4 bin metrekarelik alanda, toplam 2 bin metrekarelik bina olarak tasarlandı. Çok sayıda sanayi tesisi bulunan ilçede yapılacak olan yeni itfaiye binasında, diğer itfaiyelerden farklı olarak olası büyük yangınların kontrolü için afet koordinasyon merkezi yer alacak. Binada, ayrıca sanayi tesislerinin personelini yangın konusunda bilinçlendirmek amacıyla bir eğitim salonu hazırlanacak. 25 kişilik itfaiye eri kadrosu ile idari personelin fiziksel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde planlanan Aliağa İtfaiye Grubu'nda açık ve kapalı spor alanları, sosyal tesisler, idari birimler, konaklama birimleri ile itfaiye araçları için özel garaj yeri bulunacak. 1379 metrekare idari bina, 540 metrekarelik garaj, 286 metrekarelik voleybol sahası, 119 metrekarelik fiziksel eğitim alanından oluşan itfaiye binası Eylül ayında tamamlanacak ve 2 milyon 217 liraya mal olacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!