Ayakkabıda servette şok

Güncelleme Tarihi:

Ayakkabıda servette şok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2009 00:00

Kaçak cep telefonlarını gümrüklerden yasal gibi ülkeye sokup piyasaya sürmekle suçlanan, aralarında bir astsubay, gümrük memurları ve mali müşavirin de bulunduğu 37 kişi, serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

İZMİR merkez olmak üzere 7 ayrı kentte, kaçak cep telefonu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 37 kişi, serbest bırakıldı. İzmir polis ekipleri, 8 aydır sürdürdüğü teknik takip ve istihbari çalışma doğrultusunda, İzmir’de faaliyet gösteren bazı cep telefonu satış yerleri ve abone bayilerinin, sahte belgelerle gümrük kaçağı cep telefonlarını kayıt altına aldırdıkları, gümrük kaçağı cep telefonlarını klonlayarak yasal şekilde gösterip piyasaya sürdükleri bilgisini edinmişti. Polis, İzmir Menemen, İstanbul, Balıkesir, Aydın, Adana, Denizli ve Batman’da önceden belirlenen 15 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar yaptı. Baskınlarda, 66 kişi gözaltına alınırken, 29’u savcılık tarafından ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
7 bin 83 cep telefonu
Baskınlarda, 7 bin 83 adet çeşitli marka ve modellerde kaçak cep telefonu, 3 kol saati görünümünde cep telefonutelefon kulaklığı ele geçirildi. İstanbul’da görevli gümrük memuru A.N.’nin evinde ise, kaçakçılıktan elde edildiği belirlenen ayakkabı içerisine gizlenmiş 315 bin dolar ele geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!