Atlı polisler görevde

Güncelleme Tarihi:

Atlı polisler görevde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2016 12:21

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, Jandarma At, Köpek, Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı'na bağlı 3 jandarma, özel eğitimli atlarıyla Ayvalık'ta göreve başladı. Emniyet ve asayiş için önleyici hizmet verecek olan atlı jandarma timleri, yerel halkın ve turistlerin ilgi odağı oldu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Ayvalık'ta, araçlı güvenlik ekiplerinin giremediği noktalarda yerli ve yabancı turistlerin güvenliği için atlı jandarma timleri destek kuvvet sağlayacak. Nevşehir İl Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı'na bağlı atlı asayiş timleri, her yıl yaklaşık 2 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Ayvalık'ta halkın ve turistlerin can ve mal güvenliğini sağlamak için görev yapmaya başladı.

Bölgede turistlerin en fazla ziyaret ettiği Sarımsaklı Plajı, Badavut, Şeytan Sofrası, Tuzla mevkii, Altınova İskele ve Ali Bey Adası (Cunda) Pateriça bölgesinde görev yapacak özel eğitimli uzman jandarmalardan oluşan atlı jandarma timi, kapkaç hırsızlık gibi olaylara anında müdahale edecek. Ayvalık Jandarma Komutanlığı'na bağlı Küçükköy Jandarma Karakolu bünyesinde oluşturulan geçici at merkezine getirilen özel eğitimli, Alman, Belçika ve Bulgar cinsli, 2005 doğumlu üç at sezon sonuna kadar hizmet verecek.

Haberin Devamı

Atlı polisler görevde



ÖZEL OLARAK SEÇİLEN TİM 8.5 AY EĞİTİM ALIYOR

Üniversite mezunu olan yabancı dil bilen Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Serhan Güngör, Jandarma Astsubay üstçavuş Ümit Zeren ve Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Arif Bilgi'nin binici temel kursunun yer aldığı 8.5 aylık eğitimin ardından atlı jandarma timinde görev aldıkları öğrenildi. Tim gün içinde devriye gezerek kimlik sorgusu yapıyor. Özellikle plajlar bölgesinde hırsızlık ve kapkaç olaylarını önlemek, ormanlık ve mesire alanlarında ise olası yangın, kaçak kazı ve diğer suçlara karşı görev yapacak tim, toplumsal olayların yanı sıra jandarmayı temsilen il ve ilçelerde düzenlenen törenlere de katılıyor.

YERLİ HALK VE YABANCI TURİSTLERDEN BÜYÜK İLGİ

Üstay, Ülgen ve Uğur adları verilen atlar, görünümleri kadar eğitimli olmalarıyla da dikkat çekiyor. Caddede, parklarda ve sahilde atlı jandarma timini gören vatandaşlar, fotoğraf çektirmek ve atları sevmek istiyor. Şaşkınlık kadar beğeniyle karşılanan tim, güler yüzlü ve nezaketli tavırlarıyla vatandaşlarla ve yabancı turistlerle sohbet ediyor. Bölgenin coğrafi yapısı nedeniyle araçların girmesinin mümkün olmadığı bölgelerde görev yapan jandarma atlı asayiş timlerine hem yerli halk hem de yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor.

Timin Ayvalık'taki görevi 20 Ağustos'ta sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!