Aspendos’ta bir aşk gecesi

Güncelleme Tarihi:

Aspendos’ta bir aşk gecesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2009 00:00

İzmir Devlet Opera ve Balesi, bugün Aspendos Tiyatrosu’nda Charles Gounod’nun Romeo ve Juliette adlı operasını sahneleyecek.

Haberin Devamı

16’INCI Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında bu gün saat 21.30’da, Aspendos Tiyatrosu’nda Charles Gounod’nun Romeo ve Juliette adlı beş perdelik operası sahnelenecek. İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) tarafından sahnelenecek olan eser, orijinal dilinde, Fransızca olarak sunulacak. Fransız besteci Charles Gounod’nun Romeo ve Juliette operasının İzmir prömiyeri 11 Ekim 2008’de gerçekleştirilmişti. Shakespeare’in aynı adlı eserinden alınarak Jules Barbier ve Michel Carre tarafından metinleştirilen eseri konuk Perulu şef Espartaco Lavalle Terry yönetecek. Eserin koro şefliğini Hans Joachim Gallus üstleniyor. Koreografisini Neslihan Öztürk, ışık tasarımlarını da Müfit Özbek yaptı. Romeo ve Juliette operasında solo rolleri: Aytül Büyüksaraç, Erdem Erdoğan, Altuğ Dilmaç, Gökhan Koç, Tevfik Rodos, Burcu Kılıç, Levent Gündüz, Ercan Uğur, Gökhan Varkan, Tanju Nebol, Fatih Öztürk, Mertol Türkbay paylaşıyorlar. İzmir Fransız Kültür Merkezi’nin katkıları ile sahnelenen Romeo ile Juliette, 2009-2010 sezonunda da İzmir’de sahnelenmeye devam edecek.

Operanın konusu

Haberin Devamı

? Birbirine düşman iki ailenin çocuklarının aşklarının anlatıldığı eserin konusu şöyle: Capulet ve Montague adlı varlıklı iki aile sürekli kavga etmektedir. Juliette, Capulet ailesinin kızı, Romeo da Montague ailesinin oğludur. Capulet ailesi kızları Juliette’in yaş günü dolayısıyla bir maskeli balo düzenlemiştir.

? Romeo ve Mercutio da çağrılı olmadıkları halde baloya giderler. Romeo, Juliette’i görür görmez ona aşık olur. Ancak aile Juliette’i Paris ile evlendirmek istemektedir. Romeo ve Juliette ailelerinin düşmanlıklarına karşın aşklarına sahip çıkar, habersizce evlenirler. Ancak, mutsuzluk onların kaderi olacak, aşklarının bedelini canları ile ödeyeceklerdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!