Artık yüzleri gülüyor

Güncelleme Tarihi:

Artık yüzleri gülüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2014 01:22

MANİSA'da 23 yaş üstü orta ve ağır düzeydeki engellilerin eğitim ve iş hayatında aktif olmaları için Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi hayata geçirildi. Yoga eşliğinde rahatlayan engelliler kendileri için oluşturulan serada ürün yetiştirerek para kazanmanın mutluluğunu yaşamaya başladı.

Haberin Devamı

Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi kentteki 23 yaş üstü engellilerin hem eğitim görmesi hem de üretmeleri için okulu işyeri haline getirdi. 23 yaşından 50 yaşına kadar pek çok orta ve ağır düzeydeki engelli her gün Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinin verdiği eğitimlere katılarak iş hayatına katılmanın mutluluğunu yaşıyor.

YOGALI TERAPİ

Beden eğitim öğretmeni Esma Kesgin'in eşliğinde zinde kalmak için atletizm, basketbol ve jimnastik eğitimi alan engeliler yoga yaparak rahatlamaya başladı. Kesgin, yoga ile engellilerin nefes tekniklerini öğrendiklerini belirterek, "Yoga insanı dinlendirir ve rahatlatır. Spor çalışmalarının bitiminde yoga tekniklerini öğreterek biraz rahatlamalarını sağlıyoruz" dedi.

İŞYERİ HALİNE GELDİ

Eğitim alamamış engellilerin evlerine kapanmak zorunda kaldığını kaydeden Okul Müdürü Murat Ceylan, 23 yaş üstündeki engellileri hayata kazandırdıklarını söyledi. Ceylan, "Orta ve ağır düzeydeki engellilere mesleki eğitim veriyoruz. 3 el sanatları kursu, seracılık atölyesi, hediyelik eşya yapımı, galoş üretimi, fabrikalardan alınan kablo işleri ile burayı adeta onlar için işyeri haline getirdik. Üretmenin mutluluğunu yaşıyorlar" diye konuştu. Serada üretim yapan engellilerin ürettiği organik sebze ve meyvelerin büyük ilgi gördüğünü kaydeden Ceylan, elde edilen gelirin engellilere verildiğini dile getirdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!