Arkadaşlık böyle olur

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşlık böyle olur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2008 00:00

Muğla Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrencileri, maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarına bayram harçlığı sağlamak için kermes düzenledi, topladıkları ikinci el kitap, giysi, takı ve ayakkabıları sattı.

Eşya topladılar

Öğrenciler, çevredeki vatandaşlardan ve ailelerinden bir ay boyunca giysi, takı, ayakkabı ve kitap topladı. Toplanan malzeme okulun toplantı salonunda düzenlenen kermesle tanesi bir YTL’den satıldı. Öğrenciler arkadaşlarına destek olurken, ihtiyacı olan ürünleri çok uygun fiyatla alma fırsatı buldu.

Bayram harçlığı

Yardımlaşma örneği verildiğini belirten Müdür Yardımcısı Mehmet Faruk Er, "Öğrencilerimiz kullanılmayan ya da az yıpranmış ikinci el eşya topladı. Kermeste tüm öğrenciler dilediği gibi alışveriş yaptı. Sağlanan 800 YTL’yi maddi durumu iyi olmayan öğrencilere bayram harçlığı olarak dağıtacağız" diye konuştu.

Örnek alınmalı

Kermesin tüm okullara örnek olması gerektiğini belirten İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali Özbay da, "Sevgi, kardeşlik ve dostluğun paylaşılması mesajı verildi. İnsan giysisini ancak kardeşiyle paylaşır. Öğrencilerimizin hepsi kardeştir, dosttur. Mesaj amacına ulaştı" dedi.

Muğla Anadolu Kız Meslek Lisesi’nin duyarlı öğrencileri, durumları iyi olmayan arkadaşları için bir kermes yaptı. Herşeyin bir YTL’den satıldığı pazara büyük ilgi gösteren öğrenciler arkadaşlarına destek olması için 800 YTL bıraktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!