Anayasa’ya ‘evet’ CHP’den ‘ret’

Güncelleme Tarihi:

Anayasa’ya ‘evet’ CHP’den ‘ret’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2010 00:00

Kapatılan Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Genel Başkanı Rahşan Ecevit’in, bir zamanlar manevi oğlu olan Bağımsız İzmir Milletvekili Recai Birgün’ün CHP’ye geçişini engellediği öğrenildi. Ecevit’in bu tavrında Birgün’ün anayasa değişikliği görüşmelerine katılarak ‘evet’ oyu vermesinin etkili olduğu bildirildi.

Geçiş olmadı
Eski Başbakan merhum Bülent Ecevit’in koruma müdürlüğünü yaparken aileyle kurduğu yakınlık nedeniyle Ecevitler’in manevi evladı olarak kabul ettiği Bağımsız İzmir Milletvekili Recai Birgün’ün CHP’ye geçişi kabul edilmedi. 2007 genel seçimlerinde CHP listelerinden seçilen DSP Milletvekili Birgün, partinin eski Genel Başkanı Zeki Sezer’le ters düşerek partiden ayrıldı, bağımsız kaldı. Rahşan Ecevit’in DSHP’yi kurmasına rağmen bu partiye katılmayan Birgün, Ecevit’in kurultay sonrası CHP’ye destek vermesinin ardından altı ok rozeti takmak istedi. Ancak CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) bu talebi kabul etmedi.
Çok önemsedik
CHP’de Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Abdürrezzak Erten, Recai Birgün’ün üyeliğinin kabul edilmemesiyle ilgili olarak DHA’ya şunları söyledi:
“Başından beri Rahşan Hanım’ın (Ecevit) CHP’ye destek vermesini çok önemsedik. Dolayısıyla onun duygu ve düşüncelerine her zaman itibar etik ve edeceğiz. Recai Birgün’ün TBMM’de anayasayla ilgili tavrından ötürü arkadaşlarımızın rahatsızlıkları sözkonusuydu. Birgün Anayasa değişikliği görüşmelerine katılmış ve ‘evet’ oyu vermişti. Rahşan Ecevit de istemedi bu nedenle kabul edilmedi” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!