Amaç avlanmak değil şenlik

Güncelleme Tarihi:

Amaç avlanmak değil şenlik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2011 00:00

Alaçatı’da düzenlenen 5. Uluslararası Balık Avı Turnuvası sona erdi. Belediyenin katkısıyla, Port Alaçatı Marina’nın ev sahipliğinde ve Vodafone’un anasponsorluğunda gerçekleştirilen turnuvada dördü Yunan, biri İtalyan, 65 tekne yarıştı.

Haberin Devamı

İlk gün Cem Boyner’in kaptanlığını yaptığı, Mustafa Taviloğlu’nun da bulunduğu “Uhuru” teknesi ekibi 22 kilo 600 gramlık orkinos yakaladı. Daha büyüğünü yakalayan olmadığı için “Uhuru”, en büyük balık kategorisinde birinciliğini ilan etti. İkinci günse en büyük balık, “Prina” ekibinin yakaladığı 16 kilo 160 gram lık orkinos oldu.

Ödülün yarısı bağışlandı

5 bin dolar değerindeki Bavaria Yacht Ödülü olan ve en çok balığı tutarak 3 bin dolar daha kazanan, liderliğini Umut Kızıltan’ın yaptığı Prana teknesi ekibi, ikinci ödülün yarısını açlıkla mücadele eden Afrika ülkelerine verilmek üzere, UNICEF’e bağışladı. Yarış esnasında arızalanan başka bir tekneyi çekmek için yarışı terk eden Osman Öz kaptanlığındaki SeaSide teknesi, 500 dolarlık jüri özel ödülü aldı..
Lowrance Yakala Bırak Ödülü’nü Cengiz Yüksek kaptanlığındaki Deep Blue, En Büyük Balık ödülü’nü Cem Boyner’in kaptanlığını yaptığı Uhuru teknesi ekibi kazandı. Ömer Atay’ın liderliğindeki El Quizo teknesi ekibi yarışı ikinci sırada tamamlarken, Gürol Gerzile’nin kaptanlığını yaptığı Tuna Vortex ekibi ise üçüncü olarak yer aldı. Çocuk kategorisinde Ömer Üçer, Can Özgener, Batu Budin ve Taha Taşkent’e teşvik ödülü verildi.
Yarışma, görkemli bir ödül töreni ve Ayhan Sicimoğlu konseriyle sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!