Altın kaplama kemanıyla geldi

Güncelleme Tarihi:

Altın kaplama kemanıyla geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 00:00

'Günümüzün Paganini’si' Alexander Markov yarın akşam, “Klasikten Rock’a Şiirsel Köprü - Rock Konçerto” konseriyle İzmirli sanatseverlerle buluşacak.


Keman çalış tekniği ile “Günümüzün Paganini’si” olarak nitelendirilen Alexander Markov, 26. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında 20 Haziran Çarşamba günü “Klasikten Rock’a Şiirsel Köprü - Rock Konçerto” konseriyle İzmirli sanatseverlerle buluşacak.
İEÜ Açıkhava Gösteri Merkezi'nde 20 Haziran 2012 Çarşamba günü 21.30'da başlayacak konser ile ilgili düzenlenen basın toplantısına klasik kemanının yanısıra 6 telli 24 ayar altın kaplamalı, arşesi ışıklı, (elektro rock) kemanıyla katılan Markov, bestesi Rock Konçerto ve kendisiyle ilgili bilgi verdi, altın kapmalalı kemanıyla ilgili soruları yanıtladı.
Rock Konçerto'yu kendisi için altı telli bir elektrikli keman tasarlayan James V. Remington'la birlikte özgün bir “Rock Konçerto” bestelediğini belirten Markov, 24 ayar altın kaplı kemanın ise dünyada eşi benzeri olmadığını söyledi. Markov, yeni patentli enstrümanın özgün bir sesi ve geleneksel kemana benzer yumuşak ve tatlı seslerden elektrikli gitardan bile daha güçlü seslere kadar oldukça geniş, dinamik bir skalası olduğunu söyledi.
Markov, “Elektrikli keman Connecticut Guitar'dan Barry Lipman ve Strings.com ile PHMiller.com'dan Peter Miller tarafından yapılmıştır. Senfoni Orkestrası ve koronun eşlik ettiği ‘Rock Concerto’ Markov'un yeni elektrikli kemanının performansını içeren amacı farklı bir sahne epiğidir” dedi.
Paganini Uluslararası Keman Yarışması'nda Altın Madalya kazanan Markov, Philadelphia Orkestrası, BBC Filarmoni, Paris Orkestrası, Montreal Senfoni, Budapeşte Festival Orkestrası ve Mostly Mozart Festivali gibi dünyanın en tanınmış orkestraları eşliğinde, Lorin Maazel, Charles Dutoir, Christoph Eschenbach, Franz Welser-Möst ve Ivan Fischer gibi önemli şeflerle birlikte solist olarak çalıştı. Konser biletleri 100, 60, 40, 20 TL'den satılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!