Altay seriyi bozdu

Güncelleme Tarihi:

Altay seriyi bozdu
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 08, 2016 10:46

SPOR Toto 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta deplasmanda Turgutluspor’a 1-0 maÄŸlup olarak 8 maçlık yenilmezlik unvanını kaybeden Altay’ın penaltı kaçırma yarışı bu karşılaÅŸmada da sürdü.Â

Haberin Devamı

Müsabaka 0-0 devam ederken 29’uncu dakikada kazanılan penaltıyı Furkan kaleci Fatih’e teslim ederken, siyah beyazlı ekip bu sezon üçüncü kez penaltı atışından yararlanamadı. Daha önce 0-0 sona eren Arsinspor maçında Yiğit, yine golsüz biten Maltepespor deplasmanında Kubilay’la birer penaltı kaçıran Altay, alabileceği 7 puanı kaybetmiş oldu. Furkan’ın daha önce kullandığı iki penaltıyı da gole çevirdiğini hatırlatan teknik direktör Serdar Sabuncu, "Furkan bizim canımız, göz bebeğimiz. Sorumluluk bana ait" dedi.

Ege derbisinde ilk yarının dengeli geçtiğini, ikinci yarıda atanın kazanacağı bir oyun ortaya çıktığını belirten Serdar Sabuncu, "Golü yedikten sonra reaksiyon gösterdik ancak Orhan’ın kırmızı kartı planlarımızı altüst etti. Maçın hakkı beraberlikti. Bu mağlubiyeti telafi edebilecek güçteyiz. İç sahada oynayacağımız Yeşil Bursa ve deplasmandaki Kozan Belediyespor randevularını kazanıp yeniden çıkışa geçeceğiz" diye konuştu. 

Maçtan önce Turgutlu polisi ile Altaylı taraftarların yaşadığı olayların kendilerini etkilediğini söyleyen Sabuncu, "Saha dışı olaylar takımı gerdi. Altay, Türkiye’nin her yerinde saygı ile karşılanan bir kulüp. Yaşananlar nedeniyle çok üzgünüz" ifadesini kullandı.

TARAFTARDAN KINAMA

Haberin Devamı

Altay 1914 Taraftarlar Derneği, Turgutlu deplasmanında polisle yaşanan olaylar sonrası kınama mesajı yayınladı. Siyah beyazlılar, "Turgutlu girişinde durdurulan 200 taraftarımıza sadece 50 bilet getirilmiş, diğer biletlerin daha önce satıldığı söylenmiştir. İtirazlarımızın karşılığı ise polis tarafından plastik mermi, biber gazı atılması ve joplanmak olmuştur. Taraftarımızı terörist olarak gören bu zihniyeti kınıyoruz" açıklamasında bulundu.




BAKMADAN GEÇME!