Altay ışık saçtı

Güncelleme Tarihi:

Altay ışık saçtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2009 22:44

Süper Lig’e çıktığı 2001-02 sezonundaki gibi ilk 17 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik, 3 mağlubiyet alan siyah-beyazlı ekip, 10 deplasmandan 17 puan çıkararak taraftarlarının yüzünü güldürdü.

Haberin Devamı

izmir temsilcisi, son hafta Konya’ya yenilerek ikincilik şansını kaçırdı.

SÜPER Lig hasretinin 7. yılında sezona “şampiyonluk” hedefiyle başlayan Altay, ilk yarıyı üçüncü sırada tamamlayarak ışık saçtı. Lider Karabük (37) ve Konya’nın (37) ardından 34 puanla üçüncülüğe yerleşen siyah-beyazlılar, 10 galibiyet, 4 beraberlik, 3 mağlubiyetlik performansıyla şampiyon olduğu 2001-02’deki grafiğini tekrarladı. Altay deplasmandaki 10 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik çıkarıp, sadece iki yenilgi alarak coştu. Altay, son hafta Konya’ya dışarıda yenilerek ilk iki şansını kaçırdı.Altay’da izmir’deki 1-0’lık Kocaeli galibiyeti kırılma noktası oldu. Üç puana rağmen taraftarın protestosuna hedef olan Fuat Yaman ve öğrencileri, daha sonra çıktığı maçlarda gönül aldı. İlk yarıda en çok göze çarpan detay, Altay’ın ilk beşteki rakiplerinden hiçbirini yenememesine karşın, son yedi sırasındaki ekiplerin tamamına karşı kazanması oldu. Altay’ın başarısında geçen yılki kadronun büyük ölçüde korunması ve kilit noktalara doğru takviyeler yapılması önemli rol oynadı.Kaleci Kılıçarslan, geçen sezonun ikinci yarısından beri birlikte oynayan Mehmet Budak-Yiğitcan-Onur-Mesut dörtlüsüylü gösterdiği uyum sayesinde ilk 11 haftada sadece 7 gole izin verdi. Son haftalarda biraz tekleyen defans, rakip forvetlere 17 gol şansı vererek ortanın üstünde bir grafik çizdi. Orta sahanın yıldızı Musa Çağıran (17) oldu. Kazandığı toplarla dikkat çeken genç futbolcu, attığı 5 golle transfer piyasasının üst sıralarına ismini yazdırdı. Burak devre sonunda yedi gole ulaşıp, altı golü bulunan Tiago’yla takımı sürükledi. Beylerbeyi’nden gelen Cenk Ahmet ilk yarının flaş isimleri arasındaydı.

Hedefe ulaştık

Haberin Devamı

ALTAY Başkanı Niyazi Konuşmaz sezonun ilk yarısını hedefledikleri noktada bitirdiklerini söyledi. “Maç başına iki puan ortalamasını tutturduk” diyen Konuşmaz, “Aynı performansı ikinci yarıda da sergilememiz halinde ilk iki içerisinde yer alacağımızı düşünüyorum. Müthiş bir fırsat çıkmadığı sürece transfer yapmayı düşünmüyoruz. Aynı şekilde baş döndürücü bir teklif gelmedikçe hiçbir futbolcumuzu da bırakmayız” dedi.

Gevşemek yok

Haberin Devamı

FUAT Yaman elde ettikleri sonucun, sezon başındaki hesaplarla bire bir örtüştüğünü, ancak ikinci yarıda gevşemeleri halinde hayal kırıklığı yaşayabileceklerini söyledi. Futbol kalitesi açısından çok iyi seviyelere çıktıklarını vurgulayan Yaman, “Hem kazanan, hem de keyif veren bir takım olma amacımıza ulaştık. Saha içinde olduğu kadar, saha dışında da ahenkli bir ekip olduk” dedi.

MAÇ SONUÇLARI

Altay: 0-Kartalspor: 0, Orduspor: 0-Altay: 2, Altay: 1-Karabük: 1, Karşıyaka: 1-Altay: 4, Altay: 0-Mersin İ.Y: 1, Ç.Rize: 1-Altay: 1,  Altay: 1-Kocaeli: 0, Hacettepe: 1-Altay: 3, Altay: 3-Bolu: 0, Adana: 2-Altay: 2, Altay: 1-Samsun: 0, Giresun: 3-Altay: 4, Buca: 2-Altay: 1, Altay: 1-G.Antep BŞB: 0, K.Erciyes: 1-Altay: 2, Altay: 3-Dardanel: 2, Konya: 2-Altay: 0

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!