Alabalığın efendisi denizde de iddialı

Güncelleme Tarihi:

Alabalığın efendisi denizde de iddialı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2014 01:27

Denizlili Özpekler Su Ürünleri firması, alabalıktan sonra deniz balıkçılığında da dünyaya açılmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

DENİZİ olmayan Denizli’nin Çameli ilçesi ile bazı göl ve barajlarda 1988 yılında alabalık üretme çiftliği kuran Özpekler Su Ürünleri, hedefini yükseltti. Ürettiği balığı füme ve pişmeye hazır halde ihracat yapmaya başlayan Özpekler, dokuz çiftlikte günde 50 bin balık üretiyor. Başta Almanya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, İngiltere, Romanya, Bulgaristan, Hollanda olmak üzere üretiminin tamamını ihraç eden Özpekler, Bodrum Güllük’te de çipura ve levrek üretimiyle denize açıldı.

Fabrika sanayi sitesinde

Genel Müdür Yasin Özpek, Denizli’deki çiftliklerde yetiştirdikleri alabalıkları Denizli Ahmet Nazif Zorlu Sanayi Sitesi’ndeki fabrikada Avrupa standartlarında işleyip, buradan ihracatı gerçekleştirdiklerini söyledi, “Tesisimizde 200 çalışanımız var. Günde 50 bin balık işlenip, ambalajlanıyor. Ürettiğimiz balıkların tamamı ihracata gidiyor. Pişmiş, fümelenmiş ve pişmeye hazır halde ambalajlayıp ihraç ediyoruz. Türkiye, dünyanın en büyük alabalık üreticisi. Özpekler Su Ürünleri de Türkiye’nin en büyük alabalık üreticisi konumunda. Avrupa’da balık tüketimi kişi başına yılda 28 kilogram civarında ve alabalığa rağbet fazla. Bodrum Güllük’te de yaptığımız çipura ve levrekle Avrupa’ya açılacağız” dedi.

Haberin Devamı

4 MİLYON ADET

Abalalıktaki hedeflerini, deniz balıklarında da gerçekleştireceklerini kaydeden Yasin Özpek, “Deniz balığı üretiminde henüz yeniyiz. Şu an yılda 4 milyona yakın çipura ve levrek üretiyoruz. Hedefimiz birkaç yıl içerisinde yıllık balık üretimini 5 milyon adede çıkarmak. Avrupa’da iyi bir pazarımız var. Alabalık ihracatı yaptığımız yerlere deniz balığı da gönderebiliriz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Sağlam yalıtım ve yatırım: Minepor

TÜRKİYE’nin en büyük gazbeton üreticilerinden AKG Gazbeton’un yeni nesil ısı yalıtım plağı Minepor, yüksek enerji tasarrufu, ısı yalıtımı, darbe dayanımı gibi özellikleri ile ilgi görüyor. A1 sınıfı hiç yanmaz ürün olan Minepor, yapılarda oluşturduğu ‘yanmaz cepheler’ ile de yangın esnasında olası can ve mal kayıplarının engellenmesini sağlıyor. AKG Gazbeton’un yeni nesil ısı yalıtım plağı Minepor, enerji tasarrufu, ısı yalıtımında en iyi performansı ve güvenli yalıtımı sağlama hedefleri ile sektörün hizmetine sunuldu. Piyasadaki muadillerinin aksine Minepor’un mineral yapısı içerisinde bor hammaddesi kullanılarak darbelere dayanımının artırıldığını söyleyen yetkililer, “Böylece daha sağlam bir ısı yalıtım plağı olarak, diğer yalıtım malzemelerinden ayrılıyor. Sadece bir yalıtım malzemesi olmaktan çıkıp, uzun vadeli bir yatırım aracı olarak göze çarpıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!