Ak Partili vekilden ulaşım zammına dava

Güncelleme Tarihi:

Ak Partili vekilden ulaşım zammına dava
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2015 01:31

AK Parti İzmir milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Ocak 2015'ten itibaren toplu ulaşımda uygulanan yüzde 9-12 oranındaki zamma olanak sağlayan Büyükşehir Belediye Meclis kararının iptali için dava açtı.

Haberin Devamı

Hamza Dağ, İzmir toplu ulaşımında tam biletini 2 TL'den 2.25 TL'ye, indirimli biletin 1.10 TL'den 1.25 TL'ye çıkarıldığı Büyükşehir Belediye Meclisi kararının iptali için İzmir Nöbetçi İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Meclis kararının mevzuatta belirtilen usule uygun olmayarak yetki ve şekil yönünden hukuka aykırı olarak verildiğini belirten Dağ, asgari ücreti de iptal davasında gerekçe olarak gösterdi. Asgari ücretin 2014'ün ikinci yarısında 891,04 TL olduğunu, 2015 yılında yapılacak zam da dikkate alınsa asgari ücretin önemli bölümünün ulaşıma gideceğini, bunun da İzmirlilerin daha da yoksullaşmasına neden olacağını belirtti.

Son yapılan zamdan itibaren enflasyon oranlarında bir değişiklik olmamasına karşın zammın yapıldığı meclis toplantısı kararının geçerli bir gerekçe olmadan alındığını bununda usul ve yasaya aykırı olduğunu öne süren Dağ, tarifenin neye göre belirlendiğinin de muhlak olduğuna dava dilekçesinde yer vardı. Akayakıt fiyatlarının düştüğünü belirten Dağ, buna rağmen yapılan zammın haksız ve hukuka aykırı olduğunu da iddia etti. Dağ, Ankara'da tam biletin 2 TL, İstanbul'da 2.25 TL olduğunu, hatların uzunluğu göz önüne alındığında İzmir'in ulaşım konusunda pahalı olduğunu belirten Dağ, aktarmalı ulaşımda yolculuk süresinin kısaltıldığı kabul edilirse bilet fiyatlarının da düşmesi gerektiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!