AK Parti ile CHP’de fark tartışması

Güncelleme Tarihi:

AK Parti ile CHP’de fark tartışması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 01:14

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, aday açıklanıp kampanya başladığında 7-8 puanlık farkın kapanacağını öne sürerken, CHP İl Başkanı Ali Engin, farkın en ez 20 olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı


BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, MYK toplantısında üç büyük ilin anket sonuçlarını değerlendirdi. Basına sızan bilgiye göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oyları yüzde 50’nin üzerinde ancak İzmir’de partinin oyu, CHP’nin 7-8 puan gerisinde. Başbakan Erdoğan’ın 12-13 Ekim’de İzmir’de yapacağı mitingte Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklaması beklenirken MYK’da bu açıklamanın öne çekilmesi görüşü ortaya atıldı.

Başbakan’ın önündeki ankete göre CHP’nin 7-8 puan gerisinde kaldığı İzmir’in AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, adayın açıklanmasıyla bu farkın kapanacağını savundu. Akay, ‘her sandıkta dokuz kişi’ belirleyerek yaptıkları sandık yönetimlerinin evlerde çalışmaya başladığını, ‘karınca modeli’ ile milletvekilleriyle birlikte köyleri gezdiklerini, kadınların merkezdeki seçmenle buluştuğunu belirterek, “Biz İzmir’de yüzde 57’ye yüzde 29 olan farkı altı puana indirdik. Adayların açıklanması ve kampanyanın başlamasıyla bu farkı kapatacağız” dedi.

Haberin Devamı

Doğru adayla seçimi alırız
AK Parti’de yıllarca il başkanlığı yaptıktan sonra milletvekili olanlar da adayların açıklanmasıyla farkın kapanacağını görüşüne destek verdi. AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, AK Parti’nin adayının sahaya inmesiyle farkın kapanacağını öne sürerek, “Daha önceki anketlerde ciddi farklar vardı, giderek kapatıldı. Yerel seçim atmosferine henüz girilmedi, kampanya başladığında her şey daha iyi olacak” dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, “İzmir’de tabanda karşılığı olan belediye başkanı ve meclis üyesi adaylarıyla seçime gidilirse aday belirlenirken her ilçenin kendine has dinamikleri göz önünde bulundurulursa biz İzmir’de seçimi alırız. Bu farklar kapatılmayacak farklar değil. İzmirli olup biteni yakından takip ediyor. Sorunlara derinlemesine bakıyor” dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “İzmir’de bu fark çok rahat kapanır. Rüzgarı alan sonuca gider” dedi.

En az 20 puan gerisinde
Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir’de AK Prati’nin en az 20 puan CHP’nin gerisinde olduğunu iddia ederek, “Biz bunu sahada görüyoruz. 600 köyün 300’ünü gezdik, Kasım ayına kadar hepsini tamamlayacağız. Metropole yeni bağlanan dokuz ilçeye yatırım yağıyor. Aday adaylarımız sahaya indi hem AK Parti’yi eleştiriyor hem de yapacaklarını anlatıyor. CHP’nin her üyesi, sokakta oy istiyor ama AK Parti’yi göremiyoruz. CHP’de örgüt heyecanla, moralle çalışıyor. AK Parti’nin ise gözü kulağı Genel Merkez’de bekliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!