AK Parti’de fatura krizi istifa getirdi

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’de fatura krizi istifa getirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 00:00

AK Parti’nin İzmir kasası görevi bıraktı. 10 aydır mali ve idari işlerden sorumlu il başkan yardımcılığı koltuğunda oturan Hasan Ali Karaman görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

Gerekçesini, “Müteahhitlik yapıyorum. Partideki yoğunluk nedeniyle işime zaman ayıramıyorum. Görevimden o nedenle ayrıldım” sözleriyle açıkladı. AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise konu hakkında açıklama yapmak istemedi.

Hasan Ali Karaman’ın istifasının aylardır devam eden ve içeriği hakkında açıklama yapılmayıp sadece ödenmesi talimatı verilen faturalardan kaynaklandığı iddia edildi. Bardağı taşıran son tartışmanın ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın eşi Selma Yazıcı’ya hediye edilecek çiçek faturasından çıktığı öğrenildi.

Çiçek faturası

İddiaya göre, çiçeğin faturası, Karaman’ın sekreterine gönderildi. Hasan Ali Karaman, sekreterine, “Benim talimatım olmadan çiçek siparişi verme” dedi. İl Başkanı Akay’ın, tartıştığı Karaman’a ödenmesini istediği faturalar için, “Talimatlarımı emir olarak kabul edin” dediği, onun da, “60 yaşından sonra kimseden emir alamam” diyerek görevi bıraktığı öğrenildi. Hasan Ali Karaman’dan boşalan göreve Habip Sümbül atandı.

İcra takibi

Haberin Devamı

Öte yandan AK Parti İl Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde, Başbakan Erdoğan’ın geçen 4 Haziran’daki İzmir mitingi için kiralanan otobüsler nedeniyle kalan 146 bin liralık borcu ödememesiyle gündeme gelmişti. Çelebi Turizm firması, tahsil edemediği alacağı için icra takibi başlatacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!