AK Parti’de destek arayan Akay’dan çok iddialı tahmin

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’de destek arayan Akay’dan çok iddialı tahmin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2012 00:00

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, bir yıl önce atandığı görevine seçilerek gelmek için Ankara’da destek turuna çıktı.

Haberin Devamı

Partinin grup toplantısına katılarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “Geçmiş olsun” diyen Akay, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’e de iki klasör rapor götürdü.

Arayış içine girilmez

Akay, raporlarda 30 ilçede partinin son seçimde aldığı oyları, bir öncekine göre kıyaslayarak gösterdi, kongrelerin fotoğraflarını koydu, yönetimlerdeki kadın ve genç kotasına, eğitim ve demografik yapı dağılımına dikkat çeken analizlere yer verdi. Seçimde artırılan oy ve ilçe kongreleriyle yeniden aday gösterilip güven tazelemeyi düşünen Akay, “Kongreler başarılı geçti, tarihi bir miting yaptık, oy oranını artırdık. Yaptığımız çalışmaları genel mernkez onaylıyor. Ortada bir başarı varken genel merkezin yeni bir arayışa gireceğini düşünmüyorum” dedi.

Haberin Devamı

En az 20 ilçeyi alırız

Akay, yerel seçimde İzmir’in 30 ilçesiden en az 20’sini AK Parti’nin kazanacağını öne sürerek, “Burada asıl önemli olan büyükşehir belediye başkanlığı seçimi. Beydağ ile Karabağlar’ı kazanmak arasında bir fark yok. Önemli olan büyükşehir. Çalışmalarımıza başladık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!