Agora'nın yeni melekleri

Güncelleme Tarihi:

Agoranın yeni melekleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2012 00:00

Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği Agora kazılarında İtalya ve Almanya'dan gelen arkeolog adayı öğrenciler de görev alıyor.



Dünyanın “kent merkezindeki en büyük antik agorası” olarak bilinen İzmir Agorası'nda 85 kişilik bir ekiple mesai veren Agora Kazı Başkanlığı'na bugünlerde yabancı arkeologlar da destek veriyor. Dokuz Eylül Üniversitesi ile “Akademisyen ve öğrenci değişimi” programı çerçevesinde İzmir'e gelen ve Agora kazılara destek veren ekipte, İtalya'nın Güneyi'ndeki Catania Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Massimo Frasca ile öğrencileri Alessandra Granata, Dalila Alberghina ve Sara Catalano, Almanya Marburg Üniversitesi'nden de Kim Brandes yer alıyor. İzmir'de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren arkeolog adayı öğrenciler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği kazı çalışmalarında ortaya çıkan tarihi buluntularda çok farklı bir heyecan duyduklarını söyledi.
Agora'daki çalışmalara 23'ü uzman arkeolog, restoratör ve mimar, 30'u öğrenci olmak üzere 85 kişi ile devam ettiklerini belirten Agora Kazı Başkanı - Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy, kazı sezonunda ara vermeden yoğun bir şekilde çalışmalarının devam edeceğini kaydetti. Yabancı öğrencilerden Kim Brandes, “İki hafta önce İzmir'e geldim. Agora'daki kazı çalışmalarında yer almaktan ve tabii ki güneşten çok memnunum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!