Ağlatan törende sitemli konuşma

Güncelleme Tarihi:

Ağlatan törende sitemli konuşma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 23:23

İZMİR Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı merhum Ahmet Piriştina’nın adı verilen kültür merkezinin temeli Karşıyaka Şemikler’de törenle atıldı.

Haberin Devamı

Piriştina’nın eşi Mine Piriştina, kızı Zeynep Piriştina Subaşı, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, CHP eski milletvekilleri Kemal Anadol, Hakkı Ülkü, Konak Belediyesi eski Başkanı Erdal İzgi de katıldı.

Mine ve Zeynep Piriştina, merhum başkanın özgeçmişinin okunmasında ve İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu’nun duygusal konuşmasında gözyaşlarını tutamadı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da Piriştina için heykeller yapmak değil, onu yaşatmanın önemli olduğunu belirtti, “Yılda bir heykelinin önüne çiçek bırakmak yetmez. Hedeflediği kültür, sanat kenti doğrultusunda adımlar atmak en büyük anmadır” dedi.

Durak, Aliağa-Menderes banliyo hattının Şemikler’i ikiye böldüğünü,  Erdoğan Akkaya Caddesi’nin yeraltına alınmasıyla ilgili planı Karşıyaka Belediye Meclisi’nde onayladığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’yle görüşmelerin sürdüğünü belirten Durak, “Yalı Mahallesi’nden kopuş yaşandı. Alt ve üst geçit sorunları bir an önce çözülmeli. Geçit için 3-5 binanın kamulaştırmasına harcanacak kaynağın çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Geçitlerin yapılmasıyla ilgili mücadelemiz sürecek” dedi. İzmir Kalkınma Ajansı’nın gönderdikleri tek projeyi kabul etmediğinden yakınan Durak, isim vermeden bazı eleştirilerde de bulundu.

Haberin Devamı

Ahmet’i unutmayın

Mine Piriştina ise, “Ahmet’i unutmadığınız, ailesine sahip çıktığınız için çok teşekkür ediyoruz. Bizi ve Ahmet’i unutmayın” dedi.
Merkezin temelini Durak ve Piriştina Ailesi uzaktan kumandayla ilk harcı dökerek attı. 5  bin 200 metrekarelik 4 katlı yapılacak merkezde 440 metrekarelik iki çok amaçlı salon, üç seminer salonu, fuaye, 800 metrekare kapalı otopark, kurs odaları ve sığınak yer alacak. Merkez 2 yılda tamamlanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!