Acil Servis'te yeni dönem

Güncelleme Tarihi:

Acil Serviste yeni dönem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2014 01:37

DENİZLİ Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde MR, tomografi ve ultrason gibi görüntüleme cihazlarına daha güvenli transferi sağlamak amacıyla tasarlanan ambulans sedye, hizmete girdi. Ayrıca acil serviste hastaların doğru kimliklendirilmesi ve yönlendirilmesi için broşür, triaj ve karekod uygulamasına geçildi.

Haberin Devamı

Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde hayata geçirilen yeni uygulamaları Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Acar, yerinde inceledi. Acile gelen hastaların daha kaliteli, sağlık hizmeti alması ve olası karışıklıkların önlenmesi için hayata geçirilen uygulamaları inceleyen Acar, hayati tehlikesi olan hastaların daha hızlı bir şekilde tedavilerinin sağlanacağını söyledi.

Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde ambulans sedye uygulamasının hayata geçirildiğini belirten Acar, "Acil serviste multitravmalı hastaların hastane içinde gerektiğinde yoğun bakım, ameliyathane veya tetkik noktasında tomografi, MR gibi görüntüleme cihazlarına hızlı bir şekilde ulaşması hayati tehlikesi açısından çok önemlidir. Acilde görevli arkadaşlarımız bu hastalarımızın en kısa sürede ve en uygun yere nakli konusunda taşınmasını hızlandırmak için ambulans sedye tasarladılar. Bu sedyeyle hastalarımız hastane içerisinde gerekli yerlere giderken diğer vatandaşlarımızı da rahatsız etmeden ve çarpmaları da engellenerek gitmesi sağlandı" dedi.

Haberin Devamı

Acil Servis'te karekod uygulamasını da hayata geçirdiklerini söyleyen Acar, "Acil servise başvuran hastaların isimlerinin karıştırılması noktasında isim ya da doğum yılı benzerliği olan hastaların tetkiklerinin, raporlarının karışmaması için kare kod uygulaması devreye girdi. Yine acil servise başvuran hastaların yönlendirilmesi noktasında levhalar, broşürler ve yerde bulunan yönlendirme işaretleri ile kolayca işlerini halletmesi sağlandı. Bütün bu uygulamalar hastalarımızın işlerini kolayca yapması ve en hızlı şekilde tedavi görmesi için yapılmış uygulamalardır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!