Acı bayram

Güncelleme Tarihi:

Acı bayram
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2013 01:21

Hatalı sollama 5 ölü 7 yaralı

Haberin Devamı

Çeşme’den dün saat 07.00 sıralarında İzmir yönüne giden Bekirhan Doğaner’in kullandığı, içerisinde Kerem Altan, İbrahim Okuroğlu, Murat Güvenir, Figen Deniz ve Seçil Seçen’in bulunduğu 35 PPA 09 plakalı otomobil, iddiaya göre hatalı solladı. Opel marka otomobil, Kalabak Sağlık Ocağı Durağı girişinde karşı yönden gelen Erkut Pekingör’ün (33) kullandığı Tofaş Şahin otomobille kafa kafaya çarpıştı.

Acı bayram


Şeridinde gittiği belirtilen Tofaş Şahin marka 35 PV 119 plakalı otomobildeki sürücü Pekingör yaralı kurtarılırken, iki yıllık eşi Dilek Pekingör (26), Selin Ergan (21), Barış Hansoy (21), ağabeyi Burçin Hansoy (28) ile Mehmet Irkın (21) olay yerinde öldü.

Acı bayram


Kazada yaralanan Bekirhan Doğaner, Figen Deniz Bozyaka, İbrahim Okuroğlu, Emre Kerem Altan ve Murat Güvenir Dokuz Eylül, Seçil Seçen ve Erkut Pekingör ise Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanelerine götürüldü. Seçil Seçen ve Erkut Pekingör’ün yaşam tehlikesi olduğu bildirildi.

Acı bayram

Erkut Pekingör’ün, otomobilde ölen arkadaşlarıyla tavuk yetiştirdiği, bayramı fırsat bilip Karaburun’a denize girip piknik yapmaya gittikleri öğrenildi. Ölenlerin dün de Urla’da trafik kazasında yaralanan arkadaşlarını ziyaret edip döndükleri de bildirildi.

Bir aylık evliymiş

Kardeşi Barış’la ölen Burçin Hansoy’un, bir ay önce yabancı uyruklu Judith Hansoy’la yaşamını birleştirdiği ortaya çıktı. Motosiklete düşkünlüğüyle bilinen Burçin Hansoy’un, eşine yaptığı evlenme teklifini de sosyal paylaşım sitesi facebook’ta paylaştığı belirlendi. Kazada iki oğlunu da kaybeden, kendisi de trafik kazasında yaralanınca yıllar önce koltuk değneğiyle yürüyen Sedat Hansoy, cenazelerin tutulduğu Urla Devlet Hastanesi’nde sinir krizleri geçirdi.Güçlükle yatıştırılan baba Hansoy, “Fidanlarım gitti, bu acıya nasıl dayanırım” diyerek ağladı. Diğer ölenlerin aileleri de, gözyaşlarına boğuldu. Ölenlerden Selin Ergan’ın da ailesinin Isparta Yalvaç’ta yaşadığı, ailesinin bayram tatili teklifini kabul etmeyip kentte kaldığı öğrenildi.

Acı bayram


Sürücüler alkolsüz

Bu arada polisin soruşturmasında, iki otomobilin sürücüsünün de alkollü olmadıkları saptandı, kazanın, hatalı sollamadan kaynaklandığı belirlendi. Ancak bazı görgü tanıklarının, Opel marka aracın sürücüsünün kendi şeridinde değil de karşı şeritte ters yönden ilerlediğini, ölen 5 kişinin içinde bulunduğu Tofaş marka aracın şoförünün kurtulmak istemesine rağmen kafa kafaya çarpışmayı engelleyemediğini söylediği öne sürüldü.

Bölgede oturanlar önlem istiyor

Beş kişiye mezar olan yolun çevresinde oturan bölge sakinleri, benzer birçok kazanın yaşandığını, ancak bir türlü önlem alınmadığını belirtti. Vatandaşlar, çift geliş, çift gidiş olan dört şeritli yolun ortasında refuj bulunmamasının bu tip kazalara davetiye çıkardığını, sinyalizasyon sistemi ya da kavşak yapılarak önlem alınmasını istedi. Bölge sakinleri, ayrıca, bu tip önlemlerin olmaması nedeniyle araçların ana yola çıkışında ve yayaların karşıya geçmelerinde büyük sıkıntılar yaşandığını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!